Winactie! De pan van Pien 1 jaar!

Deze maand bestaat de pan van Pien 1 jaar! Reden voor een feestje en voor een traktatie, want wie jarig is trakteert! Daarom heb ik een winactie bedacht waar een super leuke prijs aan verbonden is.

Win je eigen kookboek!
Altijd al je eigen kookboek willen maken? Ik mag een voucher ter waarde van 35 euro weggeven van Blurb. Bij Blurb kan je heel eenvoudig je eigen kookboek maken, al je favoriete recepten bij elkaar! Met behulp van speciale software is dit heel makkelijk. Je kunt zelf de lay-out, achtergrond en lettertype aanpassen zodat het kookboek helemaal in je eigen stijl is. En daarbij kun je zelfgemaakte foto’s toevoegen! Het is zelfs mogelijk je boek via Blurb te verkopen.

Wat moet je daarvoor doen?
Vertel hieronder wat je favoriete recept is, wat tevens ook een typisch pan van Pien recept is. Dus makkelijk en snel, maar niet te standaard. Beschrijf dit recept kort of plaats een linkje. Insturen kan tot en met 17 februari. Op 18 februari (verjaardag van de pan van Pien) kies ik het lekkerste recept uit. Deze wordt dan op de pan van Pien gezet als gastblog, of als je zelf niet wil of zo goed kan schrijven, maak ik het recept en schrijf ik een blog en maak foto’s van het gerecht.

Volg me op Twitter en/ of Bloglovin’ en maak nog meer kans!
Ik kijk uit naar jullie reacties!

truffels_klein

Share Button

18 reacties op “Winactie! De pan van Pien 1 jaar!

 1. Gefeliciteerd met je 1e blogverjaardag.
  Uiteraard wil ik graag een kans maken op mijn eigen kookboek. Hier is een linkje naar een heerlijke chocolade-bietentaart, uiteraard het lekkerst met verse bietjes uit eigen moestuin: http://duizenden1dag.blogspot.nl/2012/09/chocolade-bietentaart.html

 2. Quirine on 02/02/2013 at 00:07 said:

  Ja! ik heb ook een heerlijk recept.
  Het is wel van de albert heijn, ik weet niet of dat gek genoeg is.. ;-)
  Naja, komt hij alsnog. En mogen zusjes wel meedoen? :-)
  http://www.ah.nl/allerhande/recepten/733318/spaanse-vispan-met-linzen

  jummie!!!

 3. Ik ben dol op pasta alla norma. Dit recept lijkt er het meest op:
  http://www.ah.nl/allerhande/recepten/719752/pasta-met-aubergines

  Ik doe echter na het bakken van de aubergine een 1/4 rood pepertje en teentje knoflook erbij. Als de aubergine zacht is, passata erbij (ipv kant en klare saus). Daarna op smaak maken met peper, zout en oregano. Als de pasta klaar is, saus erbij gieten. Serveren met eetlepel ricotta en paar blaadjes basilicum. Mjam!!!

 4. Merel on 04/02/2013 at 20:06 said:

  Lieverd! Hier een van mijn nieuwe lievelingsrecepten…. afgelopen zondag voor schoonpaps&mams gemaakt als gang (al heb ik nooit n FAVO: ik vind zoooooveel lekker hihihi ;)

  Gecarameliseerde uientaart met parmezaanroom (Delicious kookboek)…écht perfect voor een zondag, en zoooo easy! Al zou ik m elke dag wel lusten :) vooral met n groene salade met evt pistache nootjes oid erbij: jum

  http://www.mooiweb.nl/uientaart

  x merel

 5. Dag Pien! Eerst en vooral gefeliciteerd met de bijna-verjaardag van de Pan van Pien! Dat er nog vele jaren mogen volgen :-)
  Ik wil graag meedoen met mijn recept voor quinoasalade met rode biet en feta. Snel, eenvoudig en lekker! Maar met niet-alledaagse ingrediënten.
  http://cupjesencakejes.blogspot.nl/2013/02/pure-smaken-quinoasalade-met-rode.html
  Dag! Natascha

 6. Gefeliciteerd! Wat gaat de tijd snel he?

  Ik wil graag meedoen aan je winactie met het volgende recept: kip & gamba salade van de website van Rivera Maison. Ik maak hem ook vaak met rijst in plaats van als salade. Ook heerlijk!

  Succes met je blog, ik blijf je volgen.

  Link naar recept: http://www.rivieramaison.com/index.cfm?pid=CU-page-ED188628-18A9-0543-F5D441809ECD8F21&iid=cu-recept-1DF7BD3E-18A9-0543-F5D456C99AFC2764

 7. Silvia on 05/02/2013 at 22:51 said:

  beste Pien, via Twitter ontdekte ik met toeval jouw site. Ik vind het erg leuk hoe je dit hebt opgezet. Ik ga zeker binnenkort wat proberen te maken, Ik denk zelf dat dit recept er ook goed bijpast. erg geschikt voor na een lange duurloop of voor op een verjaardag als maaltijd. succes met je site! Hier de link naar het recept http://www.pastasite.nl/recipes/tomaten-tortellinisoep-met-pesto/

 8. Kookpelt on 06/02/2013 at 17:34 said:

  Ha Pien, Ben jij ook zo blij met onverwacht bezoek (op je verjaardag)? Binnen 30 minuten tover je deze chocoladetaart uit je oven. Er zit geen boter in en ook geen bloem èn hij is eenvoudig te “pimpen” met een wolk van slagroom en frambozen: Klop 5 eiwitten stijf en klop de 5 dooiers in een andere kom met 175 gram suiker tot het dik is en lichtgeel. Zet intussen 175 gram pure chocolade stukken 1 minuut op vol vermogen in de magnetron en roer om. Doe de gesmolten chocolade bij de dooiers en schep dit daarna voorzichtig door de eiwitten (niet met de mixer!). Doe deze massa in een met boter ingevette en met bloem bestoven (spring-)vorm en zet 20 minuten in een oven op 160C. Leg er een laag geklopte slagroom en (diepvries) frambozen op en rasp er evt nog wat chocola over. Fijne verjaardag!

 9. Hoi Pien,
  Hier is mijn de-pan-van-pien-recept. Het is een snelle pasta met zelfgemaakte pesto van erwtenscheuten geworden. Voor mij super makkelijk. Scheutjes knippen en een handomdraai hakselen. Voor foodies zonder groene vingers kan dit recept ook heel goed met 100 gram rucola.

  Het recept mét foto’s staat op mijn blog: http://romeen.nl/tuinlog/2013/02/08/tagliatelle-met-pesto-van-erwtenscheuten/
  Rest mij alleen nog je over een paar dagen te feliciteren met je blogverjaardag.
  Fijn weekend en groetjes, Marleen

 10. Hey Pien!

  Moeilijk nog hoor, om je favo recept uit te kiezen. Ik ga na heel wat wikken en wegen toch voor deze, omdat ik hem nu al zo veel jaar aan gasten (zowel vegetariërs als carnivoren) voorschotel en iedereen altijd weer zit te smullen. Het is nog niet voorgekomen dat de pan niet schoon leeg ging.

  Een “pan van Pien” recept want: gemakkelijk en net even anders. Witte kaas zoals die in deze risotto wordt in Italië namelijk niet gebruikt, maar de combi is zalig!!

  SMULLEN DUS!

 11. Hi Pien! Allereerst (bijna) gefeliciteerd met de éénjarige verjaardag van depanvanpien! Deze hele winactie is me even ontschoten, maar ik ben nog net op tijd met een lekkere en vooral makkelijke Thaise curry met weinig koolhydraten! :)

  Eerst ongeveer 300 gram kipfilet in blokjes in de wok, een grote zak Thaise wokgroenten van de AH erbij, eventueel nog extra blokjes courgette of ui, als dit lekker heeft gewokt een bakje boemboe van de AH erbij (groene Thaise Curry), samen met een klein pakje kokosmelk. Even doorroeren en zachtjes laten koken. Als laatste een blikje bamboescheuten (stinkt onwijs in het blik, maar een lekkere toevoeging en vooral knapperig!) erdoorheen en eventueel nog wat ongezouten cashewnoten. In een kommetje gieten en afmaken met wat verse koriander en een paar stukjes cassavechips. Dit is vooral lekker makkelijk en snel wegens de boemboe! Als je er wel meer koolhydraten aan wilt toevoegen kun je er natuurlijk wat witte rijst bij koken! Eet smakelijk! :)

 12. Andrea on 16/02/2013 at 18:15 said:

  Hoi Pien,
  Allereerst natuurlijk van harte met het eenjarige bestaan van je blog! Ik gebruik het regelmatig als ik even inspiratie nodig heb, superhandig! Ook ik heb even door al mijn favoriete recepten gebladerd, en dit is hem geworden: Pasta al forno. Een makkelijk, vegetarisch en heerlijk Italiaans recept uit het kookboek Comfortfood van Janneke Vreugdenhil. Je kunt er desgewenst vis aan toevoegen, (bijvoorbeeld een blikje tonijn), of salami, maar dan is het natuurlijk niet vegetarisch meer ;) In het originele recept staat alleen 1 blik tomatenblokjes, maar ik voeg er meestal een pakje tomatensaus met basilicum aan toe, omdat de pasta naar mijn idee anders een beetje droog is.

  Ingrediënten:
  -2 eetlepels olijfolie
  -2 teentjes knoflook, fijngesneden
  -1 theelepel gedroogde oregano
  -1 blik tomatenblokjes
  -1 pakje tomatensaus met basilicum, ca. 400 gram
  -100 gram zwarte olijven (taggia olijven van AH Excellent vind ik het lekkerst, hebben het meeste smaak)
  -400 gram penne rigate
  -200 gram mozzerella, in dobbelstenen
  -een flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
  Eventueel: 150 gram mortadella of salami, in dobbelstenen

  Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en oregano een halve minuut (een uitje erbij geeft nog meer smaak). Voeg de tomatenstukjes, de saus en de olijven toe, breng aan de kook en laat het een kwartier rustig pruttelen. Kook intussen de pasta op het randje van beetgaar, hij gaart nog verder in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  Maak de tomatensaus op smaak met zout en versgemalen peper en meng deze, samen met een scheut pastakookwater, door de gare pasta. Vet een lage ovenschaal in met olijfolie en spreid eenderde van de pasta uit over de bodem. Bestrooi met de helft van de mozzerella. Maak zo nog twee lagen, waarbij je er één bestrooit met de rest van de mozzerella en de bovenste met Parmezaanse kaas. Bak de pasta ongeveer een half uur in de oven, tot de kaas is gesmolten. Laat het voor het serveren nog 5 tot 10 minuten rusten. Eet smakelijk!

 13. Ik ben 20 /2 jarig… een kookboek zou een mooi cadeau zijn ;-)
  gefeliciteerd, het is een mooie blog, die ik vanaf nu zeker zal volgen.
  een keuze uit de recepten… moeilijk, maar ik denk dat dit je ook wel zal aanspreken.
  http://donnacaramella.blogspot.be/2012/04/pasta-met-geroosterde-paprika-en-feta.html
  Doet me direct aan de zomer denken. Terras, rose wijntje en deze pasta.

 14. Priscilla on 17/02/2013 at 09:47 said:

  Hoi Pien, zo erg leuk jou via twitter te hebben leren kennen. En daarbij dus ook jouw blog! Alvast gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan morgen. En tja, morgen, 18 februari, is mijn moeders verjaardag. Ook zij heeft een speciale te vieren dit jaar. Ze viert haar 70ste verjaardag! Dus wat betreft het recept wil ik graag met een recept van haar meedoen. Mocht ik winnen dan zal het kookboek gevuld worden met recepten van haar zodat we altijd “à la mama” kunnen blijven eten.

  Het recept is van notengehakt, hier onder een linkje van het recept op smulweb. Mijn moeders recept komt uit een jaren 80 vegetarisch kookboek. ;0) Maar recepture is zo goed als hetzelfde. Wij gebruiken vaak meer gemende noten en doen de noten/deegbal plat (ongeveer 3cm hoog) in een overschaal waardoor je er leuke punten van kan snijden. Deze notengehakt is heerlijk met een frisse groene salade of een wortelsalade. En natuurlijk een lepeltje mosterd op he bord is de finishing touch.

  http://www.smulweb.nl/recepten/141379/Notengehakt

 15. Sharon on 17/02/2013 at 10:48 said:

  Ha Pien,
  Lastig om te kiezen welke van mijn favoriete recepten past bij de pan van Pien. Snel, gemakkelijk en lekker toch? Ik wil graag mijn witlofsalade nomineren.

  Nodig:
  2 witlofstronken
  1 punt brie
  2 handen walnoten
  1 lichtzure appel
  Het sap van een halve citroen
  1 klein blikje mandarijnen op siroop
  Peper en zout

  De witlof wassen en in kleine, gelijke stukken snijden, net als de appel en de brie. Een beetje citroensap helpt te voorkomen dat de appel snel verkleurt. De walnoten en het volledige blikje mandarijntjes erbij, en zout en peper naar smaak toevoegen. Voor de carnivoren onder ons kan je de brie vervangen door chorizo.

  Eet smakelijk!

  Groetjes
  Sharon
  @mamanmaatje

 16. Sofieke on 17/02/2013 at 11:33 said:

  Lieve Pien,
  Ook ik met een van mijn lievelings gerechtjes op de Pan van Pien! Omdat ik weet dat jij graag kookt met de ‘vergeten groente’ zou dit receptje niet misstaan op jou blog ;-). Het is een receptje uit een vrij recente Allerhande, niet heel origineel, maar wel onwijs lekker! Stamppot van pastinaak en prei, http://ah.nl/r/882632
  Jummie, ik heb er nu al zin in!
  Ben benieuwd wie er gaat winnen, ik zie alleen maar heerlijke recepten van kookliefhebbers die mij voor waren!
  Hopen dat de Pan van Pien nog jááááren mag blijven bestaan voor veel kookinspiratie en een hoop leuke winactie’s als deze!
  Dikke kus van je jongste zusje!

 17. De winactie is gesloten. Bedankt voor alle inzendingen. Het zijn stuk voor stuk lekkere recepten, ik ga ze proberen allemaal een keer te maken. Weer veel nieuwe inspiratie!

  Kim heeft haar eigen kookboek gewonnen en inmiddels een email ontvangen. Het lijkt mij een heerlijk fris, zomers recept en omdat de lente eraan komt dus een goede inzending. Binnenkort het recept online met foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation