Bietenchips! Pas op: mislukt!

Van de week zag op Twitter een receptje langs komen van Vrouwonline, bietenchips! Dat kwam goed uit, want er zaten drie verschillende kleuren bietjes in ons groentepakket. Het zag er makkelijk uit, mooie plakjes raspen, deppen, olijfolie erover en in de oven. Eitje dus. Dacht ik. Ik heb wel eens groentechips gefrituurd, maar dit is natuurlijk veel gezonder. Ik was blij dat ik mijn mandoline weer eens kon gebruiken.

mandoline

Eenmaal mooie plakjes gemaakt, droog gedept en op bakpapier op de bakplaat, beetje olijfolie met een kwastje erover en bakken maar. En wow wat zag het er mooi uit!

bietenchips

Kwartiertje in de oven dus, daarna omdraaien. Ik draaide ze na 1o minuten om en ging weer op de bank zitten. Na de volgende 10 minuten ging ik weer kijken, want ik begon de chips toch wat te ruiken. Ik deed de oven open en zo zag het eruit: mislukt!

Volgende keer maar weer gewoon in de olie frituren. Of heeft iemand de gouden tip voor chips uit de oven?

mislukt! bietenchips

Share Button

10 reacties op “Bietenchips! Pas op: mislukt!

 1. Jammer! Lijkt alsof de oven dan toch te hoog heeft gestaan, als je wel de goede tijd hebt aangehouden. Wel een leuk ideetje, wilde ik eigenlijk ook nog eens doen!

 2. Inderdaad, lijkt alsof je oven te hoog heeft gestaan. Heb wel een appelchips gemaakt (graadje of 100?) en dan droogde ze echt langzaam aan uit..

 3. Marieke on 03/02/2013 at 19:09 said:

  Ga het even doorgeven aan mijn collega’s… ;)
  Appelchips lijkt me idd ook erg lekker!

 4. Wat jammer! Het klinkt wel goed! :)

 5. Haha oepsie!

 6. bau on 16/03/2013 at 16:47 said:

  net bietenchips gemaakt. geschaafd in dunne plakjes, uitgespoeld, dan droog gedept endan in bak met druppelolie en wat zout gemengd. op bakplaat met bakpapier en dande oven in. oven stand: gasstand 2 (ca, 60 graden). eerst 20 min. dan allemaal omdraaien en nog 10 min.; laten afkoelen heerlijk!
  gewoon proberen, succes!

 7. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Appelchips!

 8. Mick runs on 06/12/2013 at 12:36 said:

  Ik ben een professionele kok en uit mijn ervaring kan je ze het beste snijden in plakken van 1mm dik droogdeppen bestrooen met poedersuiker
  uitleggen op een bakplaat met bakpapier en dan op 60graden!
  15min. checken en evt. omdrqaaien en meer tijd geven. de tijd verschild per soort oven dat je hebt b.v. een gasoven heeft hotspots dit betekent dat het vaak achtenin hoog warmer is dan de rest.

 9. Erik on 11/12/2016 at 17:04 said:

  Bij mij lukte het ook niet in de oven, niet verbrand maar de garing was oneven. Daarna heb ik het geprobeerd in een frituurpan en dit werkte perfect als je er niet teveel tegelijk doet en af en toe doorroerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation