Flensjes met appel-notenvulling

Na de heerlijke venkelrisotto met varkenhaas maakte Daan een overheerlijk dessert. ‘s Middags bereidde hij dit al voor. Erg makkelijk dus als je eters krijgt. Dan hoef je na het hoofdgerecht alleen nog maar de flensjes te vullen en even op te warmen in de oven. Lekker met een bolletje vanille-ijs, of zoals wij aten, met een bolletje kaneel-ijs. Lees hieronder hoe Daan dit gerecht maakte.

flensje met noten-appelvulling1

Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gram walnoten
100 gram pecannoten
2 appeltjes
honing
citroen
kaneel
poedersuiker
4 flensjes (gemaakt van pannenkoekenmix)

Bereiding
Hak de noten fijn. Snijd de appels in reepjes, besprenkel met een beetje citroen. Doe boter in de pan bak de appeltjes even aan, doe de noten erbij. Breng op smaak met flink wat honing en kaneel. Laat goed warm worden en bak ondertussen de flensjes. Je kan nu de flensjes vullen als je gelijk het dessert gaat eten, anders laat je het allebei apart staan. Leg een flensje op een bord, leg in het midden een beetje van de appel-noten vulling, vouw nu het flensje eromheen als een envelopje. Warm eventueel nog op  in de oven met wat honing en poedersuiker, als je alles van te voren hebt gemaakt. Serveer op een mooi bord met eventueel een bolletje ijs en wat poedersuiker.

flensjes met appel-notenvulling2

Share Button

2 reacties op “Flensjes met appel-notenvulling

  1. Quirine on 06/02/2013 at 21:31 said:

    Hmmmmmmmmmmmmmm! Ziet er echt heerlijk uit!

  2. Dit lijkt me echt mega lekker!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation