‘Dadels, wat moet ik ermee?’

Dat was de vraag die op vorige week op twitter stelde. Ik had heerlijke dadels in huis, maar niet veel inspiratie wat ik er mee kon doen. Hieronder enkele reacties en tips.

@PrisccillavdP schreef: ‘Niet echt recept maar doe in de opening waar de pit zat een paar hazelnootjes, heerlijk zoet tussendoortje!’

of @MejuffrouwMie: ‘Met roomkaas vullen, door de yoghurt met muesli, julienne met een plakje biorauwe ham er rond …… Of in koekjes of een appelcake met dadel. Of door de rijst met een visje: njamnjam’

Ook @Jolien__ kwam met een goede tip: ‘Vullen met geitenkaas of monchou óf de dadelcake van Bagels en beans maken!’

@Debakparade heeft een heerlijke blog met vooral gezonde bakrecepten en kwam met dit lekkere recept: ‘Dadelnoten repen!

@tweetenmetIen kwam met een lekkere tip: ‘Jam of in brood verwerken!! Verrrrrrukkelijk met plakje gorgonzola en cranberriecompote’.

‘Wij gooien ze klein gesneden door couscous’ schreef @mees

Of zoals @JolandaLunshof in een ander hoofdgerecht: ‘In de tajine met lamsvlees en honing. #mmmm’.

@Fransescakookt had ook een fijne tip van haar blog: ‘Ja! Kijk even op mijn site naar de dadel snoepballetjes :) of je pureert ze samen met noten en maple syrup en dan door gemalen kokos rollen #yum’

Verder kwamen @Sibbeldientje en @Jannemam allebei met de tip om ze te vullen met Monchou!

De laatste tip kwam van @CathelijneX en lijkt het meest op de variatie die ik heb gemaakt: ‘Pit eruit en een walnoot of hazelnoot erin. Roomkaas en toppen met walnoot of hazelnoot is ook lekker’.

Met al deze tips moest ik wat doen! Vandaar deze blog, zo staat het fijn bij elkaar en kan ik het met jullie delen! Veel dadel plezier! ;)

dadelsIk maakte dus de dadels met hazelnoten en roomkaas.

Share Button

4 reacties op “‘Dadels, wat moet ik ermee?’

  1. Ik heb nog nooit dadels gegeten! Toch maar eens proeven. :)

  2. Het lijkt me heel lekker! Thuis hebben we nog dadels liggen dus ik ga het eens proberen!

  3. Wies on 08/02/2013 at 20:35 said:

    Dadels zijn heerlijk! Tip: vul ze met monchou en doe er vervolgens ontbijtspek omheen en dan even 20 minuutjes in de oven, bij ons altijd een groots succes op verjaardagen als hapje!

  4. Pingback: Dadelcake met karamelsaus! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation