Verrassend lekker, bleekselderij stamppot!

Een struik bleekselderij lag nog in onze koelkast. Om zo te knagen vind ik ze niet echt lekker, wel erg gezond. Ik zocht nog even op waarom precies!

Bleekselderij is zo gezond omdat er veel vitamines inzitten. Zo zit er veel vitamine C en vitamine B in. Naast deze vitamines bevat bleekselderij ook veel kalium. Ook is het eten van bleekselderij gezond omdat het een cholesterol verlagende werking heeft. Verder heeft het een vochtafdrijvende werking. 

Goed voor de lijn dus. Ik verwerkte het in een heerlijke frisse (door de citroen, appel en bleekselderij) en knapperige (door de walnoot) stamppot, receptje komt uit de Allerhande. Ik paste het wat aan.

Ingrediënten (voor 2 personen)
500 gram aardappels
1/2 struik bleekselderij
1 appel
50 ml melk
25 gram boter
50 gram walnoten
1/2 citroen
300 gram schelvisfilet

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Schil de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes van 1/2 cm en kook ze 2 minuten in water met zout. Snijd de ongeschilde appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne parten. Stamp  de aardappelen met de warme melk en de boter tot puree. Voeg de bleekselderij, appel en de grofgehakte walnoten toe. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis en boter en olijfolie in 5 minuutjes gaar.

bleekselderijstamppot

Share Button

3 reacties op “Verrassend lekker, bleekselderij stamppot!

 1. Silvia on 14/02/2013 at 02:28 said:

  Ziet er lekker uit! Kan niet wachten om thuis te zijn en weer lekker te kunnen koken :)

 2. Mayke on 10/04/2013 at 21:36 said:

  dit hebben we vandaag gegeten, echt heerlijk! morgen probeer ik de zuurkoolfrittata… fijne blog, thanx

  • Pien on 10/04/2013 at 22:27 said:

   Leuk Mayke dat je de bleekselderij stamppot hebt gemaakt! En morgen de zuurkoolfrittata! Laat je weten of je hem lekker vond?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation