Wat eten we vandaag? Zuurkool frittata!

Al meerdere keren zag ik bij verschillende foodblogs heerlijke zuurkoolschotels voorbij komen! Als hartige taart van uit Pauline’s keuken, met aardappel en ham van Brenda Kookt en met knakworstjes van Caroline Blog. Allemaal erg lekker, ik kon niet kiezen. Met deze recepten in mijn hoofd bedacht ik dat ik er wel een frittata van kon maken, waarom niet?! Daar kunnen immers alle groenten in! Lees hieronder dit heerlijke recept.

Ingrediënten (voor 4 personen, hoofdgerecht of 8 personen, lunch/ voorgerecht)
1 pakje zuurkool (500 gram)
4 eieren
100 ml crème fraîche
125 gram spekjes
1 blikje knakworst (of 1/2 rookworst)
100 gram geraspte oude kaas
2 eetlepels mosterd (of naar smaak)
peper

zuurkool frittata 1

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een goede koekenpan met anti-aanbaklaag die in de oven kan, bak hierin de spekjes uit. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken. Voeg in een kom de eieren, creme fraiche, peper, mosterd en de helft van de kaas toe, roer goed door elkaar. Als de spekjes zijn uitgebakken voeg je de zuurkool en knakworstjes in stukjes toe, bak even mee. Verdeel de zuurkool gelijkmatig over de pan. Voeg nu het eiermengsel toe en verdeel ook goed over de pan. Strooi de rest van de kaas over het gerecht. Laat de fritatta nu even goed aanbakken. Voor het stollen zet je de pan ongeveer 20 minuutjes in de oven. Op het laatst nog even de grill aan voor een lekker knapperig korstje.

Lekker met een frisse salade en/of eventueel wat bruin (stok)brood.

Let op! Voeg geen zout toe, het gerecht is al erg zout van de spekjes!

zuurkool fritatta 2

Share Button

6 reacties op “Wat eten we vandaag? Zuurkool frittata!

 1. Jeanine on 15/02/2013 at 21:27 said:

  Lijkt me lekker én gemakkelijk, zeker als er meerdere mensen in het gezin geen zuurkool lusten dan is het toch simpel te maken naast de maaltijd van de overige familieleden. Ik ga het snel eens maken!

 2. Goed idee om er een frittata van te maken ! Dank je voor de link.
  groetjes, Caroline

 3. Ziet er goed uit Pien. Heerlijke combi lijkt me, misschien moet deze ook maar eens bij ons op tafel komen :-)

 4. Ik zag op FB dat je het ging maken en het leek me lekker. Maar nu ik het receptje lees en de foto’s zie denk ik dat ik dit ook maar eens moet maken. Helaas kan mijn pan niet in de oven. Oven te klein. Zal het over scheppen in een taartvorm. :)

 5. @Tessa Je kan hem ook gelijk in de taartvorm doen, even de spekjes uitbakken en dan in de taartvorm met de rest van de ingredienten. Wel goed invetten!

 6. Sofieke on 18/10/2013 at 16:18 said:

  Vanavond staat deze bij ons op het menu! Ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation