Foodswap Valentijn, mijn verzonden pakket!

Vorig jaar had ik al eens gehoord over de foodswap, dat leek me erg leuk om aan mee te doen. Je maakt zelf een doos vol lekkers en stuurt hem naar iemand op die je niet kent en zelf ontvang je ook een doos met heerlijkheden, die iemand anders heeft gemaakt. Vorig jaar zag ik de opdracht en dacht: ‘dit gaat mijn pet te boven’, dus besloot niet mee te doen. Vorige maand zag ik de opdracht voor de Valentijn foodswap langskomen en die opdrachten lagen mij meer: ‘maak een Valentijns ontbijt voor 2 personen’. Hier hoorde verschillende opdrachten bij. Nu ik nog verlof heb, had ik alle tijd om de heerlijkste receptjes uit te proberen, kiezen en op te sturen. Lees en bekijk hieronder mijn resultaten!

1. Chocolade. Natuurlijk. Dat màg niet ontbreken wanneer het om de liefde gaat. Maak/ doe iets met chocolade. Nee, een chocoladereep opsturen is niet de bedoeling.

Dat was duidelijk! Ik maak ‘mijn’ frambozen cheescake brownie! Al talloze keren gemaakt en blijft een succes! Nu in mooie hartjes vorm en verpakt in een mooie hartvormige doos. 

foodswap1

2. Maak een mix voor een ontbijtproduct. Bijvoorbeeld scones, broodmix of pancakes.

Een iets lastigere opgave. Ik wilde niet de standaard pannenkoeken of broodmix meesturen. Ik eet vaak ontbijtkoek, dus ik maakte een eigen mix voor ontbijtkoek/ kruidkoek. Heel makkelijk eigenlijk. 250 gram bloem, 250 gram donkere basterdsuiker, 2 theelepels bakpoeder en 2 theelepels koekkruiden. Hier hoeft het swaptoffer (zo noem je degene die je pakket krijgt) alleen nog maar 250 ml gekookte melk bij te doen en dan 1,5 uur in de oven op 175 graden. Heerlijk!

3. Maak iets dat op de scones, brood of op je pancakes gedaan kan worden.

Ik maakte een heerlijke kaneelboter voor op de ontbijtkoek/ kruidkoek. 100 gram zachte roomboter met 1 eetlepel suiker en kaneel naar smaak.

foodswap 3

4. Doe iets voor een drankje in het pakket. Dat mag een fles van het één of ander zijn of een mix voor thee. Of pers citrusvruchten en maak er een lekker sapje van.

Onlangs bestelde ik bij de Theebrouwerij van Pauline mijn eigen samengestelde thee. Groene thee met jasmijn en munt. Een heerlijke combinatie. Ik gaf een deel van mijn zelf samengestelde thee weg en deed er een thee-ei bij.

5. Hartjes. Maak/ bak/ koop iets dat bij het ontbijt gebruikt of gegeten kan worden in de vorm van een hart.

Daar is Pinterest dan weer erg handig voor! Zoek op ‘breakfast’, ‘valentine’ en ‘heart’ en je krijgt de leukstee ideeën. Ik vond dit een super idee (natuurlijk eerst zelf uitgeprobeerd) en deed alle benodigdheden voor deze DIY (do it yourself) in het pakket. Zo kan het swaptoffer nog zelf aan de slag! (ik deed er rauwe eieren in, zo kunnen ze het eitje nog warm eten). Onderstaande collage (van Pinterest) printte ik uit en deed ik erbij.

foodswap 4

6. Maak iets dat je zelf ook bij je liefdes ontbijt zou willen eten.

Wat ik altijd al een keer zelf wilde maken is cruesli. Daar was de foodswap een goed moment voor. Ik probeerde het eerst uit. Deze had iets te lang in de oven gezeten, dus moest ik zelf opeten (zo at ik vorige week elke ochtend yoghurt met cruesli, heerlijk). Ik wist dus dat ik erbij moest blijven en toen ging het goed. Ook al zo makkelijk: alles wat je lekker vindt (ik gebruikte havermout, walnoten, hazelnoten, abrikozen, rozijnen, krenten, kaneel, honing en stroop) op de bakplaat. Voeg de gedroogde vruchten later toe. In de oven op 150 graden zo’n 30-40 minuten, elke 10 minuten even husselen. Goed koud laten worden (dan wordt het nog knapperiger) en in een glazen afgesloten pot bewaren!

foodswap 5

7. Koop of maak een leuk cadeautje. Gewoon omdat liefde voor iedereen is!

Ik deed in een ‘Bon Mama’ jampotje heerlijke snoephartjes (nee niet die harde) en deed er een mooie strik om. Verder stopte ik er als cadeautje nog silicone cupcake vormpjes in de vorm van hartjes bij!

Hieronder een collage van het uiteindelijke pakket. Op mijn pakket moet ik nog tot maandag wachten, omdat deze uit België komt! Ik ben zoooo benieuwd!

foodswap2

Share Button

9 reacties op “Foodswap Valentijn, mijn verzonden pakket!

 1. Het ziet er allemaal even lekker uit! Wel grappig, die frambozen cheesecake brownies van culy komen van mijn blog. (http://www.culy.nl/recepten/frambozen-cheesecake-brownies/)Die zijn erg lekker!

 2. Heel mooi pakketje. Hopelijk valt dat van jou ook mee…Niet gaan spieken op mijn blog! Ja ja, het pakketje komt van mij. Vorige keer was mijn pakket er zelfs pas op dinsdag… ik heb daar dan ook wat rekening mee gehouden, wat ik zou meesturen.Dat van dat ei heb ik ook op pinterest gezien. Grappig he. En uiteraard mag je altijd eens gaan spieken. Niet alles staat er al op.

 3. Wat een mooi pakket Pien, ziet er heerlijk uit!

 4. Wat creatief en leuk gedaan zeg! Complimenten!

 5. Wat een mooi Pakket… Onwijs leuk om te doen lijkt mij. Je hebt er echt een leuke mix van producten, cadeautjes en originele invulling van de opdrachten van gemaakt. ik ben benieuwd wat er in jou pakketje zit!

 6. Ziet er zooo goed uit allemaal! Heb die frambozen cheesecake brownies nog steeds niet gegeten, zo benieuwd naar!

 7. Carla on 15/03/2013 at 23:39 said:

  Het was ook een super leuk pakker om te mogen ontvangen.
  Ik had de eer om het swaptoffer te zijn.
  Het enige dat ik op dit moment nog niet heb geproeft is de thee, maar die zal ongetwijfelt ook heerlijk smaken.
  Ik had nog wel een vraagje. De ontbijtkoek heb ik gemaakt en me precies aan het recept gehouden. Helaad was de buitenkant wel vrij hard, maar verder wel super lekker!
  Nogmaals heel erg bedankt voor dit leuke en lekker pakket!!!

  • Pien on 17/03/2013 at 16:46 said:

   Klopt, de korst was bij mij ook een beetje hard (ik had hem natuurlijk eerst geprobeerd), maar ik vond het wel lekker knapperig!
   Fijn dat je het pakket leuk vond! :)

 8. Heb je blog net ontdekt door de blog van Marieke over frambozen cheesecake brownies (ga ik dit weekend gelijk maken voor m’n verjaardag). Mag ik vragen welke verhoudingen je hebt gebruikt voor de cruesli?

  En mijn complimenten voor je blog, ben je gelij gaan volgen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation