Erwtenpuree met tonijn! Kookclub met aanhang (2)

Zoals beloofd hierbij deel 2 van onze kookclubavond met aanhang. Na de romige wintersoep en tomaten ricottataart was het tijd voor het gerecht van Daan en mij. Wij maakten heerlijke torentjes van erwtenpuree met tonijn.

Ingrediënten (voor 7 personen)
450 gram diepvrieserwten
600 gram verse tonijn
1 komkommer
tuinkers
wasabi
avocado
crème fraîche
knoflook
peper en zout

Bereiding:
Kook de erwten 2-3 minuten. Maal ze met de staafmixer of blender tot een grove puree. Zet apart. Pureer de avocado met een beetje crème fraîche, zorg dat hij niet te dik, maar zeker ook niet te dun in. Je moet er met een spuitfles of spuitzak een mooie lijn van kunnen trekken. Snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne repen, maak hier rolletjes van.

Snijd de tonijn in blokjes van ongeveer 2 cm, bestrijk ze met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de grillpan op een hoog vuur en bak de tonijnblokjes aan één kant (ik hou van een beetje rauwe tonijn).

Maak de borden mooi op (zie foto hieronder). Zet twee rolletjes komkommer in de hoeken van het bord, trek een streep met avocadocrème, twee stipjes wasabi en een beetje tuinkers. Maak drie rondje (evt. met stekertje) erwtenpuree en leg hier drie stukjes tonijn op! Heerlijk, makkelijk en het ziet er nog mooi uit ook!

erwtenpuree met tonijn

Share Button

2 reacties op “Erwtenpuree met tonijn! Kookclub met aanhang (2)

  1. Toen ik dit een tijdje geleden op Instagram tegenkwam dacht ik: wat een leuk gerechtje. het bord ziet eruit als dat van een restaurant. Ik ga hem bewaren, en hopelijk binnenkort ook eens maken.

  2. natascha on 07/04/2016 at 14:30 said:

    Dit gaat hem worden! Echt zin om dit voor mooie lunch te serveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation