Gastblog van Kim, salade met kip en gamba’s!

Kim won met haar ingezonden recept een waardebon ter waarde van 35 euro om haar eigen kookboek te maken. Ze mocht het recept ook insturen als gastblog op ‘de pan van Pien’.

Toen ik hier, op de pan van Pien, las dat Pien een winactie hield wist ik dat ik mee wilde doen. De opdracht was om je favoriete recept te delen en mijn keuze was al snel gemaakt: salade kip en gamba’s. Toen ik vorige week te horen kreeg dat ik met dat recept had gewonnen was ik natuurlijk hartstikke blij. Vandaag deel ik met jullie dit heerlijke recept met mijn eigen twist!

Ik het recept zo aangepast dat vrijwel iedereen het lust. Wil je toch liever het originele recept aanhouden? Dan kan!

Benodigdheden (voor 2 personen):
1 zak ijsbergsla
1 doosje cherrytomaatjes
1 doosje haricots verts
1 rode ui
125 gram gamba’s
100 gram kipfilet in blokjes

Voor de marinade:
2 tl sambal (aardbei)
3 el olie

Bereiding:
1. Marineer de kip blokjes en de gamba’s in de marinade van sambal (naar keuze) en de olie voor ongeveer 15 minuten. Je kunt de schaal waarin alles ligt te marineren eventueel in de koelkast zetten. Blancheer de haricots verts en snij de overige groenten.

2. Leg de gemarineerde kip in de pan en bak tot deze gaar is. Doe de gamba’s in dezelfde pan als de kip en bak dit voor ongeveer 5 minuten mee. Maak het bord op met ijsbergsla, leg daarboven op de gesneden groenten en de geblancheerde haricots verts en schep daar overheen de kip en gamba’s.

Serveertip: gebruik je deze salade als avondmaaltijd? Kies er dan voor om geroosterd brood of stokbrood met kruidenboter erbij te serveren. Dit zorgt ervoor dat het net even iets meer vult.

Eet smakelijk!

salade kip en gamba 2 (2)

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation