Home made rode kool!

Het is nog best moeilijk om zelf rode kool te maken. Uit een potje is hij lekker zoet, goed op smaak. Hierbij een recept wat aardig in de buurt komt. Hebben jullie nog tips voor goede zelf gemaakte rode kool?

Ingredi├źnten
1 rode kool
kaneelstokje
laurierblaadje
3 kruidnagels
ui
1 appel
suiker

Bereiding
Snijd de rode kool in vieren, snijd de harde kern eruit. Rasp met de mandoline (of een gewone rasp) in reepjes. Doe de rode kool in een grote pan, giet er ongeveer tot 1 cm water bij. Druk de kruidnagels in een ui (zo kan je ze later weer makkelijk terugvinden en eruit halen) en leg deze op de rode kool, evenals het laurierblaadjes en het kaneelstokje. Deksel op de pan en laten koken tot de rode kool gaar is (kan wel tot 60 minuten duren). Af en toe roeren. Als de rode kool gaar is proeven, suiker toevoegen, proeven, beetje zout, proeven, nog meer suiker, proeven, nog een beetje kaneel, appeltjes schillen en in stukjes, toevoegen en even mee laten koken, nog een beetje suiker, weer proeven. Om een lang verhaal kort te maken, ik weet niet hoeveel suiker ik heb toegevoegd. Op het einde vond ik hem toch nog een beetje flauw. Conclusie, rode kool maken is een uitdaging en het duurt lang. Voortaan toch gewoon maar een potje of uit de vriezer. Foodies nog tips?

rode kool

Share Button

2 reacties op “Home made rode kool!

  1. Petra on 11/03/2013 at 14:58 said:

    Ik kook de rode kool met een snuf zout en een paar goudrenetten en suiker.
    Als het gaar is dan afmaken met een lekkere klont roomboter en flink wat vers geraspte nootmuskaat en als laatste kruidnagelpoeder, wel even proeven dat je niet teveel kruidnagelpoeder toevoegd, je mag het goed proeven maar het moet natuurlijk niet overheersen.
    Als ik lui ben dan gooi ik er als laatste een potje appelcompote in i.p.v. de goudrenetten

  2. Petra on 11/03/2013 at 15:00 said:

    In dit geval is kruidnagelpoeder later toevoegen volgens mij veel lekkerder dan hele kruidnagels meekoken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation