Aardappelsalade met zalm!

Onlangs at ik met vriendinnetje Merel via Groupon bij Brasserie Van Vollenhoven in Rotterdam. Een heerlijke en gezellige avond. Wij zaten aan de open keuken en konden (als kookgekken) goed zien hoe ze in de keuken te werk gingen. In die mooie keuken werd onder andere een lekkere aardappelsalade met zalm bereid. Goed als voor- of tussengerecht. Dit recept is daarop gebaseerd.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram aardappels
150 gram zalm (ik nam een gerookt zalm haasje, maar je kan ook gewone gerookte zalm, of een stukje gebakken zalm gebruiken)
1 pakje bieslook
1 eetlepel magere kwark
1 eetlepel kruiden roomkaas
peper, zout

Bereiding
Snijd de nog ongekookte aardappels met schil in kleine blokjes, van ongeveer een halve centimeter. Kook de aardappelblokjes beetgaar in ongeveer 5 minuten met een snufje zout. Laat de aardappelblokjes afkoelen (eventueel onder koud stromend water als je haast hebt). Meng de kwark en de kruidenroomkaas door de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Snijd of knip de bieslook in kleine stukjes. Voeg de bieslook aan de aardappelsalade toe. Snijd het zalmhaasje in dunne plakjes. Maak het bord mooi op (bijvoorbeeld de aardappelsalade in een kookring) en drapeer de zalm er mooi overheen. Garneer met een takje bieslook en sprenkel eventueel nog wat olijfolie over het bord.

Dit gerecht is lekker als voorgerecht (je kan de hoeveelheden dan door de helft doen, of deze hoeveelheden voor 4 personen aanhouden.) Wij aten het als hoofdgerecht met een gezonde broccolisoep met mosterd, zo heb je een volwaardige gezonde maaltijd!

Eet smakelijk!

aardappelsalade met zalm

Share Button

3 reacties op “Aardappelsalade met zalm!

  1. Wowww.. ziet er lekker én sjiek uit Pientje!

  2. Ziet er super uit en is vast ook erg lekker!

  3. Pingback: Gerookte zalm met aardse groenten | Smart & Teksty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation