Wat eten we vandaag? Risotto met gevulde courgette!

Al bladerend in mijn oude recepten plakboekje kwam ik dit recept tegen. Een receptkaart van de AH uit 2010, geen idee of ik het ooit eerder gemaakt had, maar het leek me heerlijk! Aan de slag dus maar.

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 courgette
1 blikje tonijn in olijfolie
2 eetlepels rode pesto
1 kleine ui
2 eetlepels paneermeel
1/2 ei
150 gram risotto
200 gram tuinerwten (uit de vriezer)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte en verwijder met een lepel de kern met zaden. Giet de olie af van de tonijn en vang op. Maak de tonijn fijn met een vork. Meng met de pesto, de ui, het paneermeel en het ei. Vul de courgettes met het tonijnmengsel, druk stevig aan. Bestrijk de bovenkant van de courgettes met een kwast met de tonijnolie. Vet een ovenschaal in, leg de courgettes erop. Dek de courgettes af met aluminiumfolie en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak de courgettes in 25 min. gaar, verwijder na 15 min. het aluminiumfolie.

Bereid ondertussen de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg op het einde de erwten toe en verwarm deze mee. Ik deed er nog een beetje kaas en boter door. Breng op smaak met peper en zout.

Erg lekker en veel groente, dus gezond! Smakelijk!

gevulde courgette

Share Button

6 reacties op “Wat eten we vandaag? Risotto met gevulde courgette!

  1. Wog! Dat ziet er goed uit. Ik hou van courgette. Ga het zeker maken binnenkort!
    Groetjes, Tamara

  2. Mmm, goed recept!

  3. Ik zie ook nog erwten, of ben ik mis?

  4. Ik hou niet echt van tonijn uit blik, maar zou een andere courgettevulling kunnen doen. Verder lijkt het me heerlijk!

  5. brenda on 14/04/2014 at 17:46 said:

    Ik heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk! Bedankt voor je recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation