Kabeljauw in kruidenkorst

Tijdens onze vakantie in Frankrijk een paar weken geleden maakte ik dit zelfverzonnen recept. Het idee kwam doordat Mireille tijdens de kookclub met aanhang heerlijk lamsvlees met kruidenkorst maakte. Het is erg makkelijk en je kan eindeloos variëren met kruiden, noten en kaas. Ik maakte de volgende variant.

Ingrediënten (voor 4 personen)
800 gram kabeljauw
150 gram amandelen
bakje bieslook
bakje peterselie
stukje parmezaanse kaas
2 eetlepels paneermeel
zout, peper en olijfolie

kabeljauw kruidenkorst
Bereiding
Hak alle ingrediënten (behalve de kabeljauw) fijn in de keukenmachine, met de hand of in de vijzel. Leg de kabeljauw in een met olie ingevette ovenschaal en bestrooi de kabeljauw met het kruidenmengsel, besprenkel met een beetje olijfolie en zet in een voorverwarmde oven van 200 graden. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Dit waren dunne stukje, dus duurde ongeveer 15 minuutjes. Wij aten er wat stokbrood en wat salade met venkel bij!

(in plaats van kabeljauw kan je ook andere witvis gebruiken)

kabeljauw kruidenkorst 2

Share Button

4 reacties op “Kabeljauw in kruidenkorst

  1. Lijkt me heerlijk!

  2. Dit lijkt me echt ontzettend lekker. Lekker fris en zomers!

  3. Vandaag dit recept zelf gemaakt, was heerlijk!

    Hadden in plaats van kabeljauw pangasiusfilet gebruikt. Erbij wat witte rijst en een frisse salade.

    Tip: als je gebruikt maakt van een elektrische oven, eerst de vis 15min garen op 200 graden. Vervolgens nog enkele minuten grill functie gebruiken. Dan wordt de kruidenkorst lekker krokant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation