Appelchips!

Een tijdje geleden maakte ik bietenchips, dit recept mislukte! Jammer, ze hadden van die mooie kleuren, erg zonde want ik kon ze zo de prullenbak in gooien. Na heel wat tips en inspiratie op de blog van Beginspiration, bedacht ik dat ik op een luie zondagmiddag (want ze moeten lang de oven in) wel appelchips kon gaan maken. Iedereen heeft wel appels en kaneel in huis. Makkelijker en gezonder kan niet.

Als je de appels niet te bruin uit de oven wilt hebben, gebruik dan wat citroensap. Ik had geen citroen in huis, dus deed het zonder. De chips worden dan iets bruiner.

Snijd/ rasp/ gebruik de mandoline (dat deed ik) om hele dunne plakjes te maken van de appel. Leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met wat kaneel (kan eventueel ook nog wat suiker gebruiken, maar zonder net zo lekker!) en zet ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven van 100 graden.

Met de mandoline zijn de plakjes echt een stuk dunner, dus ik deed de plakjes maar 1 uur en een kwartier in de oven, neem af en toe dus een kijkje in de oven, elke oven is verschillend!

Tip! Je kan de appelchips ook bij een lekkere salade met geitenkaas serveren!

appelchips

 

Share Button

5 reacties op “Appelchips!

 1. Lekker!! Dit wil ik zéker eens proberen.

 2. Vroeger kon je dat kopen, misschien nog wel. Leuk bij een salade idd.

 3. Edwin on 06/04/2013 at 12:26 said:

  Moet je een specifieke appelsoort gebruiken of kan het met alle appels??

  • Pien on 06/04/2013 at 19:25 said:

   @ Edwin Ik denk dat het met alle appels kan. Bij appels die wat sappiger zijn kan het misschien wat langer duren omdat er veel vocht in zit.

 4. Pingback: Foodblogswap: appel chips | Kiwi&zo, gezonde en goedkope recepten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation