Mexicaanse wraptaart van Brenda Kookt!

Een aantal werken geleden zag ik op de heerlijke kookblog van Brenda Kookt, deze wraptaart langskomen. Dat moest ik eens proberen! Inmiddels heb ik hem al twee keer gemaakt, net iets anders dan Brenda, ik voegde kidneybonen toe en liet de champignons weg. Super makkelijk als je visite krijgt (je maakt hem ‘s middags alvast) of voor doordeweeks en je kan (als je met z’n tweeën bent) gemakkelijk nog 2 punten invriezen. Kortom, snel, makkelijk en ook nog best gezond!

Ingrediënten (voor 4 personen)
300 gram gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 zak italiaanse roerbakgroente
1 blikje mais
1 blikje kidneybonen
1 zakje kruidenmix voor taco’s
oregano
500 gram gezeefde tomaten
6 wraps
geraspte kaas

Bereiding
Verhit in een hapjespan of grote koekenpan een klein beetje olijfolie. Rul hierin het gehakt fijn en roer de kruidenmix voor taco’s erdoorheen. Voeg de ui en knoflook toe. Bak even mee. Daarna de roerbakgroente toevoegen en laten slinken. Roer de gezeefde tomaten door het mengsel. Verwarm daarna de uitgelekte mais en kidneybonen mee. Op smaak brengen met oregano, peper en zout. Vet ondertussen een taartvorm in. Leg hier alvast één wrap in. Maak nu laagje voor laagje de taart door saus en wraps af te wisselen. Eindig met saus en bestrooi met geraspte kaas.

Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Lekker met verse guacamole! Eet smakelijk!

mexicaanse wraptaart

Share Button

3 reacties op “Mexicaanse wraptaart van Brenda Kookt!

  1. Yummy! Bij ons komt hij volgende week ook weer op tafel :-)

  2. Dit was ECHT heel lekker!

  3. Gabriëlla on 23/08/2013 at 18:30 said:

    In 1 woord… HEERLIJK! Dit ga ik zeker weten vaker maken, het is zo makkelijk, maar zoooo lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation