Gebakken rijst met garnalen!

Een heerlijk recept uit de Delicious. van afgelopen januari. Ik nam in plaats van 2 rode pepertjes, 1 rood pepertje (voor ons genoeg) en gebruikte wat meer doperwten. Het is even een werkje om de garnalen schoon te maken, maar dan heb je wel een heerlijk gerechtje. Ik gebruikte trouwens garnalen uit de vriezer bij de AH, deze zijn rauw en ongepeld. Je kan natuurlijk ook voor makkelijk gaan en gepelde, gekookte garnalen uit de koeling nemen.

Ingrediënten (voor 4 personen)
3 el olijfolie
3 eieren, losgeroerd
1 kleine rode peper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
6 bosuitjes, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 gram gepelde rauwe garnalen, staartjes eraan gelaten
200 gram rijst, gaargekookt volgens de 
aanwijzingen op de verpakking
80 ml (lichte) sojasaus
1 tl sesamolie
2 el zoete chilisaus
200 gram diepvriesdoperwten
korianderblaadjes

Bereiding
Verhit 1 el olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en roer ze in 1-2 min. tot ze licht stollen. Schep dit op een bord en zet apart. Voeg de rest van de zonnebloemolie toe aan de pan en roerbak de rode peper, bosui en knoflook 1 minuut tot de geuren vrijkomen.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze 2-3 minuten tot ze roze en ondoorschijnend zijn. Voeg het roerei, de gare rijst, sojasaus, sesamolie, chilisaus en doperwten toe en roerbak 2-3 minuten of tot alles is doorgewarmd. Bestrooi met korianderblaadjes en geef er evt. partjes limoen bij.

gebakken rijst met garnalen

Share Button

1 reactie op “Gebakken rijst met garnalen!

  1. Dat ziet er niet slecht uit. Mijn delicious ligt tegenwoordig ook veel in mijn keuken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation