*Foodblogswap* Bananen walnoten cake!

Vorige maand kwam het idee onder de foodbloggers om een foodblogswap te organiseren. Dit houdt in dat iedereen die mee doet een foodblog krijgt toegewezen en hiervan moet koken. Aan mij de eer om van Duizenden1dag te koken, kookblog van Martine. Het was moeilijk kiezen, zoveel lekkere gerechten. Omdat de Pasen eraan komt, bedacht ik dat tijdens de brunch deze heerlijke bananen walnoten ‘brood’ (ik denk dat brood tussen aanhalingstekens staat omdat het verdacht veel op een cake lijkt en niet op een brood) wel erg lekker zou zijn. Hierbij het recept.

Ingrediënten
4 rijpe bananen
225 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram rietsuiker
100 gram zachte boter
2 eieren
75 gram walnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik (ik gebruikte een lage brownievorm) van ongeveer 1,5 liter met boter. Prak de bananen fijn in een beslagkom en zeef het zelfrijzend bakmeel hierboven. Roer door elkaar. Roer de suiker met de zachte  boter romig en voeg dan één voor één de eieren toe en roer het glad. Schep dit door de bananen en het zelfrijzend bakmeel. Roer het door tot een glad geheel en schep de walnoten erdoor. Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak het in een voorverwarmde oven ongeveer 1 uur (bij mij was hij na 40 minuten klaar!). Laat afkoelen en snijd in plakken of stukjes.

bananen walnoten cake

Share Button

9 reacties op “*Foodblogswap* Bananen walnoten cake!

 1. Ohhwwww morgen smullen!! Ik kan niet zeggen dat wij n dieetvriendelijke werkplek hebben ;)

 2. Ziet er prima gelukt uit! Hoop dat hij lekker is.

 3. Ziet er heerlijk uit!

 4. Jammie! En makkelijk met weinig ingrediënten. Ideaal!

 5. Iris on 28/03/2013 at 13:22 said:

  Ohh! Ga ik proberen :) Hihi ik vind je site zoo leuk!

 6. Hoi! Wat een leuke blog heb je! Heb bijna een uur zitten lezen! Heb je dan ook de Liebster award doorgegeven. Zie ook kleinstukjedan.nl
  De bedoeling is dat je de vragen op jouw blog beantwoordt en de Award doorgeeft aan blogs die jij onder de aandacht wil brengen bij je volgers.

  Ik ga je site zeker in de gaten houden!

  Groetjes,

  Myrthe

 7. Pien on 29/03/2013 at 22:16 said:

  @ Iris Dank je wel, altijd leuk om te horen! :)

 8. Pien on 29/03/2013 at 22:16 said:

  @ Myrthe Ik voel me erg vereerd, maar ik zet alleen recepten op mijn blog. Dus ik zal de award niet in ontvangst nemen! ;)

 9. Oeh, lijkt me echt heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation