Paaskuikentjes!

Ieder jaar is er bij ons op het werk een paaslunch met de kinderen. Morgen is het weer zover en haalde mijn inspiratie van Pinterest. De keuze was snel gemaakt, de kinderen die ik behandel zitten namelijk op de groep ‘De Kuikentjes!’ En onderstaande kuikentjes kwam ik daar tegen.
Er zijn verschillende variaties op deze kuikentjes, je kan het eigeel eruit halen, op smaak brengen met wat mayonaise, kerrie en bieslook en weer vullen en dan de gezichtjes maken. Of een wat moeilijkere variant, het bovenste topje eraf, eigeel eruit, weer op smaak brengen, vullen, het dakje er half op en dan het gezichtje maken. Zo lijkt het net of het kuikentje naar buiten kijkt.

Ik ging voor de makkelijke variant. Eieren hard koken (ongeveer 10 minuten), door midden snijden, de kontjes eraf zodat ze goed blijven staan. Wortel als snavel en zwarte sesamzaadjes (te vinden in de supermarkt bij de sushi spullen) als ogen. En je hebt een leuke variatie op een ‘gewoon’ gekookt ei.

paaskuikentjes

Vorig jaar maakte ik gebakken eitjes van witte chocolade met een gele M&M als dooier!

Share Button

1 reactie op “Paaskuikentjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation