Brood gevuld met gehakt!

Toen ik vorige week voor de foodblogswap moest koken, heb ik heel de blog van Martine afgestruind. Daar kwam ik heerlijke witte bolletjes (uitgehold) met gehakt tegen. Ik maakte mijn eigen variatie hierop. Met een groot brood in plaats van zachte kleine bolletjes en een gehaktmengsel met groente en tomatenpuree. Lees hieronder dit heerlijke recept.

Ingrediënten (voor 3-4 personen)
1 ongesneden brood (ik gebruikte een Liefde&Passie brood van de AH)
300 gram gehakt
1 aubergine
2 uitjes
1/2 bakje champignons
1 teentje knoflook
1/2 winterwortel
2 blikjes tomatenpuree
oregano, tijm, basilicum naar smaak

Bereiding
Snijd de aubergine, uitjes, knoflook en winterwortel in kleine blokjes, de champignons in plakjes. Rul de gehakt in een koekenpan en voeg de gesneden groente toe, bak mee totdat deze lekker aangebakken zijn. Voeg de blikjes tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg naar smaak kruiden en zout en peper toe. Laat even goed doorbakken.

Hol ondertussen het brood uit door de bovenkant er af te snijden en het zachte brood eruit te plukken (dit kan je oud laten worden en bijvoorbeeld paneermeel van maken). Vul het uitgeholde brood met het mengsel en zet eventueel nog even in een voorverwarmde oven, om ook het brood op te warmen.

Wij aten er een heerlijk frisse wortel-komkommer salade bij.

Brood gevuld met gehakt

brood gevuld met gehakt 2

Share Button

5 reacties op “Brood gevuld met gehakt!

 1. Daan on 03/04/2013 at 19:32 said:

  Wat vond ik het lekker als gehaktliefhebber!!!!!

 2. Ohh wat cool zeg! Nog nooit gezien zoiets. Lijkt me heerlijk!

 3. Dit ziet er zo goed uit!!!

 4. Silvia on 20/05/2013 at 11:31 said:

  Denk dat ik deze vanavond ga proberen tenzij ik zwicht voor asperges ;)

 5. Kimberley on 13/08/2013 at 17:59 said:

  Zojuist gemaakt en het was heerlijk! Ik heb de aubergine vervangen voor courgette. Omdat ik bang was dat het misschien niet vullend genoeg zou zijn had ik er nog soep bij gemaakt maar dat was totaal niet nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation