Wat eten we vandaag? Paprikarisotto met pancetta!

Ik had weer eens trek in risotto! Maar dan wel één die ik nog niet eerder gegeten had, ik struinde wat foodblogs af en kwam veel bekende risotto’s tegen, met paddenstoelen, citroen en heel veel erwten. Niet iets nieuws dus. Toen bedacht ik me dat Marieke ooit een risottoblog heeft geschreven. Daar vond ik deze heerlijke paprikarisotto met pancetta van Vrouwonline. Romig, maar toch fris door de paprika en lekker knapperig en zout door de pancetta.

Ingrediënten (voor 2 personen)
100 gram pancetta (in reepjes)
1 ui
een ‘stoplicht’ paprika’s (een rode, gele en groene)
150 gram risotto
500 ml bouillon
2 eetlepels mascarpone of monchou
50 gram parmezaanse kaas
tijm, naar smaak
peper, zout, olijfolie

Bereiding
Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak pancetta knapperig en schep uit de pan. Bak in het bakvet de ui met de paprika 2 minuten. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de bouillon in 3 porties erbij en laat de rijst steeds zachtjes kokend de bouillon opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar; roer regelmatig. Neem de pan van het vuur. Roer er de mascarpone/ monchou, de helft van de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep de risotto in 2 diepe borden, bestrooi met de pancetta en serveer met de rest van de kaas.

paprikarisotto

Share Button

7 reacties op “Wat eten we vandaag? Paprikarisotto met pancetta!

 1. Marloes on 03/04/2013 at 21:56 said:

  Jum!!!! Binnenkort maar eens maken ik ben fan van je site en recepten!!

 2. Origineel recept! Lijkt me erg lekker =D

 3. Hmmmm deze moet ik ook maar snel proberen. :) Thanx voor de link naar mijn risottoblog!!

 4. M@rgo on 07/04/2013 at 14:52 said:

  Gisteravond gemaakt. Vond van te voren 3 paprika’s wel wat veel, maar tijdens het eten viel dat reuze mee. Het contrast met de zoute pancetta was een mooie toevoeging! Ik voeg hem toe.

 5. Nancy on 01/02/2020 at 19:03 said:

  Wij vinden hem heerlijk!!! Maken hem regelmatig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation