Ovenschotel met aubergine en mozzarella

Dit recept is gebaseerd op de welbekende melanzane alla parmigiana. Dit is mijn eigen versie, hier zit ook kip in. Ik maakte het gisteren voor twee collega’s die kwamen eten. De ovenschotel bestaat uit laagjes aubergine, tomatensaus, kip, mozzarella, aubergine, tomatensaus, mozzarella en wat geraspte kaas. Heerlijk met pasta, maar ook lekker met rijst, couscous of aardappels.

Ingrediënten (voor 4 personen)
3 aubergines (tip: haal ze op de markt of toko, ik had er bij de  toko 3 voor een euro, bij de supermarkt 1 voor 1,60 euro!)
blikje tomatenblokjes
pakje gezeefde tomaten
2 kipfilets
3 bollen mozzarella
1 flinke hand basilicum
1 uitje
1 teentje knoflook
peper, zout, tijm, oregano naar smaak
geraspte of Parmezaanse kaas

Bereiding
Marineer eerst de kip in olijfolie met wat kruiden, peper en zout naar smaak. Maak de tomatensaus door een uitje te fruiten, het blikje tomatenblokjes en het pakje gezeefde tomaten toe te voegen. Breng op smaak met een beetje basilicum, knoflook, peper, zout en eventueel wat oregano en tijm. Laat even pruttelen. Snijd ondertussen de aubergines in plakjes (lange plakken mag ook) en bak deze even aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier. In dezelfde koekenpan bak je de gemarineerde kip. Snijd de mozzarella in plakken. Als deze klaar is snijd je deze in platte stukjes. Vet een grote ovenschaal in met wat boter of olijfolie. Nu kan het stapelen beginnen.

Begin met een laagje aubergines, dan de helft van de tomatensaus en de stukjes kip. Hierna de helft van de mozzarella en weer aubergine plakjes. Als laatste de rest van de tomatensaus en mozzarella. Strooi er wat geraspte of Parmezaanse kaas over en maak af met de rest van de basilicum. Zet ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Lekker met pasta, aardappels, couscous of rijst en een frisse salade! Eet smakelijk!
Door te dippen met een stukje (stok- of Turks) brood kan je heerlijk de laatste saus uit de ovenschaal halen. 

Ovenschotel met aubergine en mozarella

Wist je dat de pan van Pien nu ook op Facebook te vinden is? Like en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips en nieuwtjes!

Share Button

3 reacties op “Ovenschotel met aubergine en mozzarella

 1. Mjam!! Leuk zo met die collage!

 2. WAUW wat ziet dit er super heerlijk uit zeg, echt iets om te onthouden!:)

  Als je het leuk vind, ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog! Dit houdt in dat je reclame mag maken voor de 3 leukste artikelen die je afgelopen week geschreven hebt inclusief een foto en link naar je blog! Tof toch :)!? Zou het leuk vinden als je mee zou doen!

  Liefs van Rosie

 3. Naomi on 15/08/2013 at 18:29 said:

  We hebben het vandaag gegeten.. Wat een heerlijk recept zeg!
  We hebben ervan genoten, bedankt voor het idee :)
  Liefs,
  Naomi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation