Zalmpakketjes!

Marieke maakte voor ons eens heerlijke, makkelijke vispakketjes. Ik bedacht een variatie hierop en maakte zalmpakketjes. Erg lekker. Wij aten er gebakken aardappeltjes bij. Maar gekookte aardappelen, pasta(salade) of couscous is ook lekker.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 zalmfilets
een halve courgette
een handje cherrytomaatjes
1 citroen
peper, zout en olijfolie

Tip: Marieke gebruikte ook nog pesto, erg lekker in combinatie zalm. 

zalmpakketjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en de tomaatjes doormidden. Pak een groot stuk aluminiumfolie, leg eerst wat plakjes courgette, daarbovenop 3 plakjes citroen en dan de zalmfilets. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg de tomaatjes ook in de pakketje.

Vouw de pakketjes goed dicht, zodat de vis binnenin lekker gaar kan stomen. Zet ongeveer 10 (voor een nog mooie roze van binnen) tot 15 minuten (voor een hele gare zalm, vond ik iets te lang) in de oven.

Eet smakelijk!

zalmpakketjes 2

Share Button

7 reacties op “Zalmpakketjes!

 1. Mmmh, lekker en zo simpel!!

 2. Jammer dat Johan niet van zalm houdt… Maar deze variant lijkt me ook erg lekker!

 3. Deze lijken me heerlijk. Heel geschikt voor een kookn00b als ik. Ga het binnenkort proberen!

 4. Goddelijk! Net heerlijk van gesmuld. Bij mij moesten ze iets langer in de oven om gaar te worden. Ik had de pesto er wel overheen. Ik wou dat ik dit recept eerder kende, lekker eten hoeft niet ingewikkeld te zijn!

 5. Pingback: Recept: Zalmpakketjes | emi.frl

 6. Pingback: Een verzameling courgette recepten | De Voedzame KeukenDe Voedzame Keuken

 7. Gabriëlla on 09/09/2013 at 21:40 said:

  Heerlijk! Heb alleen de zalm nog 10minuten langer moeten doen en toen was die heerlijk medium.
  Ga ik zeker vaker maken :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation