Tijdens de Valentijn foodswap kreeg ik van Anke een heerlijke mix voor American pancakes. Heel makkelijk, ik hoefde alleen een ei, 250 ml melk en een lepel gesmolten boter of olie toe te voegen. Bakken maar en je hebt de heerlijkste pannenkoeken.
Anke beschrijft op haar blog hoe je de mix (van Nigella Lawson) maakt:
Ingrediënten (voor een flinke pot vol, heb je een handig voorraadje!)
600 gram bloem
3 el bakpoeder
2 tl baking soda
1 tl zout
40 gram suiker
Alles mengen en dit kan je tot gebruik bewaren in een afgesloten pot.
Bereiding
Voor ongeveer 10 pancakes van 10 cm gebruik je 150 gram van de mix, voeg 250 ml melk, een ei en een lepel gesmolten boter of olie toe.
Verwarm een koekenpan (geen boter of olie nodig). Doe 1,5 tot 2 el van het beslag in de pan (ik gebruikte een klein springvormpje om alle pancakes dezelfde grote te laten krijgen). Als er bovenaan belletjes ontstaan omdraaien.
Bak ze aan beide zijden goudbruin (ongeveer 1 minuut per kant).
Lekker met (karamel)stroop of (poeder)suiker!
Mjammie! Ik vind het zoooo lekker.
Lekker he. Ze zien er heel goed gelukt uit. Ik heb zo een vorm om een eitje te bakken. Daar krijg je ook hetzelfde formaat mee. Maar dat is alleen maar voor de presentatie natturlijk. Leuk van het resultaat op je blog te zien!
Jam jam, ziet er heerlijk uit!