Ontbeitje!

Voor de paasbrunch maakte ik dit leuke eiergerechtje. Niet alleen met Pasen lekker, maar ook heerlijk voor op een ‘gewone’ zondag! Je kan hier eindeloos mee variëren bijvoorbeeld door ontbijtspek of ham eronder te bakken of champignons en paprika. Ik hield het simpel en gebruikte alleen ei en kaas.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 eieren
2 dikke sneden brood
geraspte kaas
olijfolie
uitsteekvormpjes

Bereiding
Snijd van een ongesneden brood 2 dikke plakken. Steek met vormpjes (waar je normaal koekjes mee bakt of een gewone kookring) in het midden van de plak het vormpje uit. Met Pasen is het leuk om een bloempje te doen, met Valentijn een hartje, met Kerst een boompje enz.
Doe wat olijfolie in de pan en leg de plakken brood in de pan. Breek hierin de eieren. Laat bakken totdat het ei stolt, dit duurt even omdat het in een relatief klein vormpje zit. Bestrooi met peper, zout en geraspte kaas. Zet nog even onder de grill om de kaas goed te laten smelten en mooi goudbruin te laten worden.

Smakelijk!

eitje

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation