*Foodblogswap* De lekkerste cruesli ooit!

Deze maand heb ik de eer om te koken van de kookblog van Inge ‘De bakparade’. Ze heeft een blog met onder andere heerlijke baksels, ontbijtjes, repen en taartjes. En allemaal best gezond. Dat komt goed uit, want de laatste tijd ben ik weer op de gezonde toer. Het was moeilijk kiezen, een ontbijtgerecht, een gezonde reep? Ik besloot voor ‘de lekkerste cruesli ooit’ te gaan. Ik ben dol op gezonde ontbijtjes en zelfgemaakte cruesli. (zo gezond is deze cruesli niet echt, met 4 eetlepels pindakaas, maar ok. De lekkerste ooit moet ik natuurlijk proberen).

Ik heb trouwens het originele recept iets veranderd. Muesli heb ik nooit in huis en om nu een hele zak de kopen voor dit recept? Wat ik altijd in huis heb is lijnzaad en chiazaad. Ik verving de muesli daar dus door en voegde nog wat rozijnen, krenten en gedroogde vijgen toe.

foodblogswap cruesli 2

Ingrediënten (voor een flinke pot vol)
1 kop havermout
1 kop muesli (ik gebruikte dus een mengsel van lijnzaad en chiazaad)
1 kop geraspte kokos
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels stroop of honing (ik gebruikte 2 eetlepels appelstroop en 1 eetlepel honing)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de pindakaas en stroop in een klein steelpannetje, totdat ze gemengd zijn en vloeibaar. Giet het pindakaas-stroop mengsel over het mueslimengsel en roer totdat alles een laagje heeft. Spreid uit op de bakplaat en bak 30 minuten, roer tussendoor één of twee keer. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte doos.

foodblogswap cruesli 3

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation