Tapas (1) Tonijnsalade met avocado!

Wij zijn dol op tapas! Als je deze heerlijke Spaanse hapjes eet waan je je gelijk in Spanje, glas rosé erbij en je maaltijd is compleet. Je kan deze hapjes natuurlijk ook prima als voorgerecht serveren.  Van de week op mijn verjaardag stond ik de halve dag in de keuken om voor de verjaardagsvisite tapas te maken. Naast het recept hieronder maakte ik ook patatas bravas, pan con tomategamba’s al ajillo en salade van venkel en chorizo. Ook maakte ik albondigas, Spaanse gehaktballetjes. Dit recept komt morgen op de pan van Pien.

Tonijnsalade met avocado

Ingrediënten (voor 6 personen)
2 blikjes tonijn
1 avocado
1 rode ui
handje bladpeterselie
sap van een halve citroen
4 eetlepels mayonaise
peper
zwarte olijven

Bereiding
Snipper de rode ui. Laat de tonijn goed uitlekken en hak de peterselie fijn. Snijd de avocado in kleine blokjes en meng gelijk met het citroensap.
Meng de tonijn met de mayonaise. Schep daarna de rode ui, peterselie, avocadoblokjes en peper er voorzichtig door.
Schep de tonijnsalade in kleine schaaltjes of glaasjes en garneer met een olijf aan een cocktailprikker.

Buen apetito!

tonijnsalade met avocado

Share Button

1 reactie op “Tapas (1) Tonijnsalade met avocado!

  1. MMM, lijkt me een heerlijk hapje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation