Tapas (2) Albondigas!

Gisteren schreef ik het eerste deel van mijn tapas blog! Ik maakte naast deze heerlijke albondigas (Spaanse gehaktballetjes) tonijnsalade met avocado. Het geheime ingrediënt van de gehaktballetjes  is witte wijn. Ik was daar zelf nooit opgekomen, maar het geeft een heerlijke smaak. Dit recept komt uit het kookboek 1080 recepten van Simone Ortega. Een (dik!) kookboek vol met fijne Spaanse recepten.

Ingrediënten (voor 6 personen, ongeveer 3 balletjes per persoon) 
500 gram rundergehakt
handje blad peterselie (fijngehakt)
1 teentje knoflook
1 ei
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels witte wijn
40 gram bloem
5 eetlepels olijolie

Voor de saus
2 uien
1/2 pakje gezeefde tomaten
peper en zout

Bereiding
Kneed het gehakt met de peterselie, de knoflook, het ei, het paneermeel, de wijn en wat zout in een kom. Maak hier balletjes van. Haal ze licht door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes goudbruin.

Voor de saus gebruik je dezelfde pan, waar de olie nog inzit. Doe de ui erin en fruit ongeveer 5 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe en roer tot deze warm is. Voeg zout en peper toe. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 15-20 minuten pruttelen.

Serveer in tapas schaaltjes.

Albondigas

Share Button

2 reacties op “Tapas (2) Albondigas!

  1. Daan on 29/04/2013 at 20:16 said:

    Goddelijk! Kan ik van blijven eten.

  2. Doeme, waarom kom ik hier nu weer piepen, nu heb ik honger gekregen. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation