Noedelsalade!

Een heerlijke, gezonde, frisse noedelsalade. Naar recept van Koken met Karin, uit het kookboek ‘Zonder Pakjes en Zakjes’. Ik heb de ingrediëntenlijst iets aangepast. Karin gebruikte twee rode pepers, ik één en ik gebruikte olijfolie in plaats van sesamolie. Als je dit gerecht als hoofdrecht eet zou je er bijvoorbeeld een stukje gegrilde zalm bij kunnen eten of biefstuk in reepjes. Wij aten hem als hoofdgerecht zonder iets erbij. Ook erg lekker.

Ingrediënten (4 personen hoofdgerecht, 8 personen bijgerecht)
250 gram dunne (eier)noedels
½ winterpeen
½ komkommer
3 lente-uitjes
3 el sesamzaad
1 handje koriander
kneep limoensap

Voor de dressing
3 el dunne sojasaus
3 el limoensap
2 el bruine basterdsuiker
1 el (sesam)olie
2 knoflooktenen
1 rode peper
2 el gehakte ongezouten pinda’s

noedelsalade 1

Bereiding
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op verpakking. Giet af en spoel ze af met koud water. Maak de dressing. Hak de knoflooktenen en de rode pepers (zonder zaadjes) heel fijn en meng met de andere ingrediënten door elkaar in een grote kom. Schep de noedels erdoor.

Rasp de winterpeen grof (bijv. met de mandoline) en meng er meteen wat limoensap door tegen het bruin worden. Snijd de ongeschilde gewassen komkommer in de lengte door en dan in dunne, halve plakjes. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes (ook het groen).

Meng alles door de noedels en laat de smaken liefst een uur (of langer) intrekken. Rooster de sesamzaadjes al omscheppend in een droge koekenpan goudbruin. Hak de koriander grof.
Strooi de sesamzaadjes en koriander op het laatste moment over de salade.

noedelsalade 2

Share Button

4 reacties op “Noedelsalade!

  1. Mjammmm! Ga ik zeker een keer proberen.

  2. Barry on 24/07/2013 at 17:55 said:

    Yum!

  3. Pingback: Tagliatelle met roomsaus! | De pan van Pien

  4. Pingback: Zomerse noedelsalade met kip en mango! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation