Vitello Tonnato!

Een heerlijke Italiaanse klassieker, vitello tonnato. Een recept met vis (tonijn) en vlees (kalfsvlees). In de meeste recepten wordt fricandeau gebruikt, dun gesneden kalfsvlees. Maar nog lekkerder is om zelf een stukje kalfsschnitzel of kalfsentrecote te nemen en deze te bakken en in zo dun mogelijke plakjes te snijden. De rest van de recept heb ik op de klassieke manier gehouden.

De hoeveelheden zijn goed voor 4 voorgerechtjes of 2 hoofdgerechten. Wij aten het als hoofdgerecht met wat salade en brood.

Ingrediënten
200 gram kalfsvlees (of fricandeau)
1 blikje tonijn
4 eetlepels mayonaise
1 blikje ansjovis
1 eetlepel kappertjes
1 citroen
peper en zout
evt. wat sla ter garnering

Bereiding
Bestrooi (als je geen fricandeau) gebruikt het kalfsvlees met peper en zout. Bak in olijfolie en/of boter kort aan beide kanten, zodat het vlees van binnen nog een beetje roze blijft. Snijd in dunne plakjes.
Maal in de keukenmachine (of met de staafmixer) de tonijn, 3 ansjovisfiletjes, de kappertjes en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper.

Smeer de tonijnsaus op een bord en leg hier de dungesneden plakjes kalfsvlees op. Garneer met nog wat ansjovis, kappertjes en peper. Leg er eventueel nog wat sla naast.
De citroen kan je er in partjes bij serveren en naar smaak over het gerecht heen sprenkelen!

Smakelijk!

vitello tonnato

Share Button

6 reacties op “Vitello Tonnato!

  1. M@rgo on 07/05/2013 at 10:56 said:

    Lijkt mij een lekkere variant met snitzel, maar waar gebruik je de citroen in dit gerecht?

    • Pien on 08/05/2013 at 15:34 said:

      De citroen kan je er in partjes bij serveren en naar smaak over het gerecht heen sprenkelen!

  2. Hey there, I found your site depanvanpien.nl while browsing http://www.

    depanvanpien.nl/2013/05/04/vitello-tonnato/. Have you ever contemplated
    incorporating a few things more than only text in your posts?
    Don’t get me wrong, your writing is excellent. Nevertheless just think if you were to include some nice images or video clips to give your posts just a little more “pop”. Your page content is great, on the other hand if you were to apply more different media, your page could undoubtedly be one of the best in its subject in contrast to other sites on .

  3. Pingback: FBS - Uit de pan van Pien (1) - Geur van Maillard

  4. Heb het recept nagemaakt voor de FoodBlogSwap: lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation