Hartige taart met bloemkool en ham!

Wij hadden weer eens trek in een hartige taart, maar dan niet de ‘gewone’ Lorraine. Die voelt altijd zo zwaar en slecht aan. Maar is wel super lekker. Dit is eigenlijk een gezonde variant; er zit groente in, namelijk bloemkool, geen spek maar ham en in plaats van crème fraîche gebruik ik kwark. Wij aten er een lekkere frisse tomatensalade bij. Het recept komt uit de Allerhande.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kleine bloemkool, in roosjes
3 eieren
150 gram kwark
150 gram geraspte kaas
half bakje verse bieslook
150 gram achterham, in reepjes
1/2 theelepel nootmuskaat
5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg

Bereiding
Oven voorverwarmen op 200 °C. Bloemkool 5 minuten koken in weinig water met zout, afgieten en goed laten uitlekken. Bloemkool droogdeppen met keukenpapier. Eieren loskloppen met 1/2 theelepel zout, peper, kwark en kaas. De bieslook, ham en nootmuskaat door eimengsel roeren. Bloemkool erdoor scheppen. Vorm bekleden met deeg en vullen met bloemkoolmengsel. Taart in midden van oven in 45 minuten gaar en goudbruin bakken.

bloemkooltaart

bloemkooltaart 2

Share Button

4 reacties op “Hartige taart met bloemkool en ham!

  1. Ik was altijd ‘bang’ voor hartige taart. ‘is toch niet lekker’
    Toch ben ik nu over! Broccoli geitenkaas is favoriet!

  2. Jolanda on 22/05/2013 at 19:52 said:

    Vanavond gegeten. We vonden het alle drie lekker :-)

  3. Daniëlle on 09/01/2014 at 18:02 said:

    Mag ik je vragen waarom je slechts de helft van de bieslook, nootmuskaat en ham gebruikt? Wat gebeurt er met de rest hiervan?
    Groetjes Daniëlle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation