Frisse pasta met groene asperges en zalm!

Dachten we eindelijk dat het lente zou worden, is het de afgelopen dagen regenachtig herfstweer. Met dit receptje waan je je helemaal in de lente! Een heerlijke romige, maar toch frisse pasta met gegrilde groene asperges en gerookte zalm. Makkelijk en snel!

Tip! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door een stukje gegrilde of gebakken zalm.

Ingrediënten (voor 2 personen)
250 gram (verse) pasta
125 ml crème fraîche
sap en rasp van een halve citroen
1 teentje knoflook
bos groene asperges
200 gram gerookte zalm

Bereiding
Kook de asperges in een grote pan met ruim water en een beetje zout ongeveer 5 minuten. Maak ondertussen een sausje door de crème fraîche, knoflook, citroenrasp en citroensap te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Laat de asperges goed uitlekken. Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de asperges met een beetje olijfolie. Als de grillpan heet is grill je de asperges tot ze een mooi grill streepje krijgen.
Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Rol ondertussen de zalm in mooie rolletjes. Als de pasta is afgegoten verwarm je de saus mee door deze door de pasta te roeren. Maak de borden op door de pasta op een bord te leggen, de asperges daar op en als laatste de zalm. Garneer met een schijfje citroen en wat versgemalen peper.

Smakelijk!

pasta groene asperges zalm

Share Button

1 reactie op “Frisse pasta met groene asperges en zalm!

  1. Julie on 22/05/2013 at 11:15 said:

    Mmm ziet er lekker uit!!
    En zo mooi gepresenteerd!
    Gr. Julie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation