Lasagne met tonijn en mozzarella

Eens geen lasagne met gehakt en bechamelsaus? Probeer deze variatie met tonijn, mozzarella en courgette eens. Heerlijk met veel groente en gesmolten mozzarella. Lekker met een frisse salade, een stuk stokbrood (om mee te ‘dopen’ in de saus) en een goed glas witte wijn. Lees hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen)
250 gram lasagne
1 pakje gezeefde tomaten
2 blikjes tomatenpuree
1 ui
1 teentje knoflook
2 blikjes tonijn
2 courgettes
2 bolletjes mozzarella
peper, zout, olijfolie

Bereiding
Begin met het maken van de tomatensaus (als je hier geen zin/ tijd voor hebt, kan je ook een potje kant en klare saus nemen, liever niet natuurlijk). Dit doe je door een uitje te fruiten, knoflook even kort mee te bakken, de tomatenpuree toe te voegen en deze even mee te verwarmen. Voeg als laatste de gezeefde tomaten en peper en zout toe. Laat even pruttelen.

Snijd ondertussen de courgette in plakjes en laat de tonijn even uitlekken. Ook kan je alvast de mozzarella in plakjes snijden. Bak de plakjes courgette in een beetje olijfolie, om en om goudbruin.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Begin met een laagje tomatensaus, hierna een laag lasagnebladen, de courgette, tonijn, lasagnebladen, tomatensaus, courgette, tonijn, lasagnebladen, saus en als laatste de mozzarellaplakjes.

Ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden en je hebt een heerlijke lasagne!

Smakelijk!

lasagne met tonijn

Share Button

2 reacties op “Lasagne met tonijn en mozzarella

  1. Mathilde on 01/07/2015 at 20:49 said:

    Bedankt voor het lekkere recept.
    Het smaakt heerlijk.

  2. Betzz on 07/09/2015 at 17:17 said:

    Hi Pien,

    goed recept! Eenvoudig en heel lekker.
    Ik ben fan van de pan van Pien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation