*Foodblogswap* Spitskool in bladerdeeg!

Het is weer tijd voor de foodblogswap. Lekker koken van een andere foodblog. Dit keer van Brenda! Extra leuk omdat ik Brenda afgelopen maandag op de Oosterse markt in Beverwijk (binnenkort een blog hierover) heb mogen ontmoeten.
Het was niet moeilijk om een lekker receptje van Brenda uit te zoeken. Helemaal mijn smaak en ik heb al vaker van haar blog gekookt.
Omdat het maar niet echt lente wil worden heb ik voor een recept gekozen waar we lekker warm van krijgen; spitskool in bladerdeeg! Verrassend fris door de appel en kruidig door het goed op smaak gebrachte gehakt. Een aanrader dus. En vooral erg makkelijk!

spitskool in bladerdeeg 2

(Ik heb de hoeveelheden aangepast zodat het gerecht voor 2/3 personen is)

Ingrediënten (voor 2/3 personen)
300 gram spitskool (gesneden is een zakje)
9 plakjes bladerdeeg
300 gram rundergehakt
zakje gehaktkruiden (tuinkruiden)
2 appels
kaneel
suiker
vloeibare margarine
1 ei (losgeklopt)

Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine en verwarm de oven voor op 200°C.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en bak het rul. Snijd de appels in blokjes. Bestrooi de blokjes appel met een beetje suiker en kaneel.
Bekleed de ingevette ovenschaal met bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg word afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal heen te laten vallen.
Als het gehakt erg vochtig is, giet het vocht dan af. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de spitskool op, dit mag je een beetje aandrukken. Tot slot gaat de appel boven de spitskool. Dek de schotel tot slot af met bladerdeeg. Bestrijk met wat losgeklopt ei, zodat de schotel een mooi bruin korstje krijgt.
Bak de ovenschotel in circa 30 minuten op 200°C bruin. (Hou de schotel in de gaten zodat de bladerdeeg niet zwart wordt, niet iedere oven is hetzelfde).

Smakelijk!

(en dank je Brenda voor het heerlijke recept, ik ga het vaker maken!)

spitskool in bladerdeeg

 

Share Button

4 reacties op “*Foodblogswap* Spitskool in bladerdeeg!

  1. Hi Pien, wat leuk dat je de spitskool hebt gemaakt! Dit is een van mijn favorieten, leuk om te zien dat jullie hem ook vaker gaan eten :)

  2. Ik heb nog nooit spitskool gegeten volgens mij, haha… Maar ziet er lekker uit, fris met die appel!

  3. esmee on 24/03/2014 at 18:17 said:

    De spitskool niet eerst koken?

  4. Pingback: Provencaalse ovenschotel! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation