Zomerse zalmkoekjes!

Met dit recept kan je zalm eens op een andere manier eten. Niet gebakken, in een pakketje, of uit de oven, maar als koekjes! Wij aten er een frisse couscous salade bij. Maar je kan de koekjes ook met aardappeltjes, een pasta salade of als voorgerecht met een lekkere mayonaise en wat brood eten. Ik heb ervoor gekozen om de zalm in blokjes te snijden, omdat je dan nog ziet dat het zalm is. Je kan er ook voor kiezen om de zalm fijn te maken als een soort gehakt. Dit vond ik zonde.

Ingrediënten (voor 2 personen)
300 gram zalm
1 ei
3 bosuitjes
handje bieslook
150 gram couscous
1 avocado
een halve komkommer
cherrytomaatjes
1 citroen
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Snijd de zalm in kleine blokjes, de bosui in dunne ringetjes en de bieslook fijn. Meng de ingrediënten met het ei. Roer goed door. Rasp hierboven wat van de citroenschil. Zet eventueel even weg in de koelkast, terwijl je de couscoussalade maakt. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven. Laat afkoelen en roer goed los. Voeg de klein gesneden tomaatjes, komkommer en avocado toe. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.

Nu is het tijd om de koekjes te bakken. Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie. Als je mooie rondjes wil maken, gebruik je een kookring. Zet deze in je pan en giet een beetje van het zalmmengsel hierin. Laat ongeveer 2 minuutjes aan deze kant bakken. Haal nu de ring weg. Draai het koekje voorzichtig om en laat ook aan deze kan nog even bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.

Serveer de couscous salade met de zalmkoekjes en drink er een glas water bij met komkommer en citroen, lekker fris!

zalmkoekjes

Share Button

2 reacties op “Zomerse zalmkoekjes!

  1. Lijkt me heerlijk!

  2. Bedankt voor dit recept, ik hou van zalm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation