Spinaziesalade met radijsjes!

Snel een makkelijke en frisse salade op tafel bij je gebakken aardappeltjes en vlees (of vis)? Maak deze spinaziesalade met radijsjes dan eens. Wij aten de salade als bijgerecht, maar je kan er ook prima een hoofdgerecht van maken door er spekjes, mozzarella of geitenkaas aan toe te voegen en bijvoorbeeld koude pasta of couscous erdoorheen te doen. Lekker met een beetje amandelschaafsel of pijnboompitjes.

Ingrediënten (voor 2 personen)
halve zak spinazie
10 radijsjes
een halve komkommer
2 bosuitjes
3 eetlepels amandelschaafsel
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
peper en zout

Bereiding
Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes (met rasp of mandoline, anders met een mesje). Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng door de radijsjes en komkommer. Leg de spinazie op een mooi bord of mooie schaal (als de spinazie al gewassen is, anders dat eerst even doen). Voor de dressing meng je de olie, azijn, peper en zout door elkaar. Giet dit over het komkommer-radijs mengsel. Laat de smaken ongeveer 5 minuten intrekken, daarna kan je het mengsel over de spinazie gieten. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in de koekenpan en strooi over de salade.

Eet smakelijk!

spinaziesalade

Share Button

1 reactie op “Spinaziesalade met radijsjes!

  1. Klinkt erg lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation