Spaghetti bolognese!

Een echte spaghetti bolognese moet uren pruttelen, daar moet wortel en bleekselderij in en die moet je de hele dag door ruiken in huis! En dat was vanmiddag hier in huis zo. De heerlijke geur van wijn, spek, tomaten en oregano. Af en toe natuurlijk even proeven en hij werd met het uur lekkerder! Lees hier hoe je zo’n lekkere saus kan maken. Tip: maak meer! Je kan de saus makkelijk invriezen, zo kan je er een andere keer weer van genieten!

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 grote ui
200 gram wortel (geraspt)
1 stengel bleekselderij, in boogjes
100 gram ontbijtspek, in reepjes
500 g rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
250 ml rode wijn
250 ml vleesbouillon
1 blik gepelde tomaten
500 g spaghetti
olijfolie

Bereiding
In een grote (braad)pan verhit je 3 eetlepels olie en laat de fijngesnipperde ui, wortel en bleekselderij zachtjes bakken. Voeg het fijngesneden spek en het gehakt toe en bak tot het gehakt rul is. Voeg nu de tomatenpuree en oregano toe en bak ook even mee. Schenk de wijn erbij laat 5 minuutjes sudderen. Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag draaien en saus minimaal anderhalf uur laten sudderen. De saus op smaak brengen met zout (pas op, want de spek is al best zout, dus proef goed) en peper. Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Spaghetti afgieten over vier diepe borden verdelen en dan de lekker saus erop scheppen. Lekker met Parmezaanse kaas!

spaghetti bolognese

Share Button

5 reacties op “Spaghetti bolognese!

  1. Jeanine on 12/06/2013 at 20:07 said:

    Het klinkt natuurlijk heerlijk maar ik heb geleerd, van echte Italianen, dat je niet alleen wortel en bleekselderij moet toevoegen maar ook salami , dat maakt de smaak echt nog intenser én Italiaanser! TIP

  2. Lekkerrrr!

  3. Mijn lievelingsgerecht, heerlijk!

  4. Lekker! Ga het zeker eens proberen

  5. Dianne on 27/01/2014 at 23:45 said:

    Dit is de lekkerste bolognesesaus die ik ken. We hebben het al heel vaak gemaakt. Helemaal top!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation