Pastasalade caprese!

Eerder maakte ik couscous caprese. Een heerlijke frisse salade voor tijdens een warme dag. Een variatie hierop is de pastasalade caprese. Hetzelfde idee maar dan met zelfgemaakte pesto en zonder spek. Makkelijk, snel en de heerlijke smaak van mozzarella, tomaat en basilicum. Voor de vitamientjes voegde ik spinazie toe.

Ingredi├źnten (voor 2 personen + een restje voor de volgende dag tijdens de lunch!)
250 gram pasta
1/2 zak verse spinazie
4 tomaten
2 bolletjes mozzarella
4 eetlepels (zelfgemaakte) pesto
pijnboompitten
Parmezaanse kaas
basilicum
olijfolie, peper en zout

Bereiding
Bereid de pasta zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd de spinazie klein en de tomaten in blokjes. De mozzarella snijd je ook in blokjes. Voeg dit toe aan de afgespoelde en afgekoelde pasta. Scheur de basilicum in stukjes en voeg deze ook toe. Roer alles goed door elkaar. Als je pesto uit een potje gebruikt meng de pesto met wat olijfolie tot een wat dunner sausje. Roer de pesto door de salade. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Maak de borden op. Schep de salade in een diep bord, bestrooi met pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en besprenkel met wat pesto.

Eet smakelijk!

pastasalade caprese

Share Button

1 reactie op “Pastasalade caprese!

  1. Heerrrlijk! Alles wat caprese heet is lekker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation