Steak tartaar!

Dit gerecht had ik dus nog nooit eerder gegeten. Steak tartaar! Rauwe biefstuk op smaak gebracht met allerlei lekkers. Als liefhebber van lekker eten moest het er toch een keer van komen. Tijdens de kookclub was het juistebmoment. Moeilijk is het niet, alleen het goed op smaak brengen vergt wat proeven. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. En wat belangrijk is, is verse, superverse biefstuk. Ik gebruikte kogelbiefstuk. Om 16.00 uur bij de slager gehaald, om 21.00 uur op het bord.

Ingrediënten (voor 4 personen, voorgerecht, verdubbel voor hoofdgerecht)
250 gram verse kogelbiefstuk
2 eieren
4 kwarteleitjes
augurken
sjalotje
kappertjes
tabasco
worcestersaus
Franse mosterd
handje peterselie
peper en zout
olijfolie

Bereiding
Snijd de biefstuk in kleine blokjes. Meng hier de peterselie, mosterd, tabasco, worcestersaus en 1 eierdooier naar smaak doorheen. Blijf steeds proeven en breng op smaak met flink wat peper en zout. Als je gelijk serveert, zet dan niet koud. Het vlees is het lekkerst op kamertemperatuur.
Snijd de augurk, kappertjes en het sjalotje klein. Houd even apart.
Bak de kwarteleitjes. De schaal breek je het makkelijkst door er eerst even met een mes een sneetje in te maken. Breek ze daarna verder boven de pan. Houd halve schaaltjes apart. Laat ze afkoelen. Vul de 4 schaaltjes met de andere eierdooier van het gewone ei.

Maak het bord op door de biefstuk in een kookring op het bord te leggen, zo krijg je een mooi rondje. Leg hier het gebakken kwarteleitje en de schaal met het eigeel op. Leg naast de steak tartaar een beetje sjalot, augurk en kappertjes. Zo kunnen je gasten zelf hun steak tartaar verder op smaak brengen. Zet zout en peper op tafel.

Eet smakelijk!

steak tartaar

Share Button

3 reacties op “Steak tartaar!

  1. Ik heb dit dus nog nooit gegeten.. Vind het ook niet heel aantrekkelijk, maar dat komt met name door die eidooier, de uitjes en de kappertjes. Het vlees zelf lijkt me best lekker!

  2. Ja steak tartare is best een lastige vind ik. Ik heb ooit een keer een hele lekkere gegeten, maar vaker echt hele slechte! Zelf gemaakt heb ik me nog niet aan gewaagd, maar wie weet!

  3. Dit heb ik dus ook nog nooit gegeten. Moet er ooit toch eens van komen :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation