Empanadas!

Als ik Daan ergens blij mee kan maken dan is het met gehakt. In de ‘mannen’ Allerhande van deze maand stond dit heerlijke recept. Hoe toepasselijk. Dus ik maakte Daan blij van het weekend. Een heerlijk gerechtje voor voor de televisie op zondagavond. Lekker met een een frisse (spinazie)salade.

Ingrediënten
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
1 ui
250 gram gehakt
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
2 tenen knoflook
1 bakje platte peterselie
1 pak deeg voor hartige taart
1 klein blikje tomatenpuree
worcestersaus
tabasco

empanadas 1

Bereiding
Kook 2 eieren hard in ongeveer 8 minuten. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de ui. Voeg het gehakt, de Italiaanse kruiden en knoflook toe bak mee. Schep de peterselie door het gehakt. Breng op smaak met peper, zout, tabasco en worcestersaus.

Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd in stukjes en schep door het gehakt. Laat afkoelen. Laat het deeg ondertussen ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de hoekjes van het deeg, zodat de plakjes rondjes zijn. Gebruik een half potje tomatenpuree voor het besmeren van de rondjes. Verdeel het gehakt over één helft, bestrijk de randen met water en vouw het deeg dubbel. Druk de randen aan met een vork en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop 1 ei los en bestrijk de empanadas ermee. Bak in de oven in ongeveer 20 minutenngoudbruin en gaar. Lekker met een sausje van de andere helft van de tomatenpuree, wat water en 2 fijngesneden jalapeños.

empanadas 2

 

Share Button

4 reacties op “Empanadas!

  1. Lekker!! Ga het zeker eens proberen

  2. Dat ei erin lijkt me niet zo lekker, kun je ze ook met kip vullen? Of is dat niet gebruikelijk?

  3. Ben gek op empanadas! En die vent van me nog meer dus echt mannenvoer idd!

  4. Ja Marieke, dat kan zeker. Je kan er van alles in doen. Ook gehakt zonder ei bijvoorbeeld!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation