*Foodblogswap* Sticky chicken!

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap van de blog van Ageeth koken. Een heerlijke blog met veel fijne recepten. Ageeth haar uitspraak: ‘Als ik net zoveel talent zou hebben als kookboeken, dan was ik 3-sterren chef’. Veel kookboeken dus, daar hou ik wel van. Het gerecht wat ik heb gekozen, komt volgens het recept niet uit een kookboek. Maar is wel erg lekker. Ik gebruikte minder kip, maar wel dezelfde hoeveelheden voor de saus.  De kip was niet echt ‘sticky’, maar het sausje wel erg lekker! Dus volg onderstaand recept. Wij aten het met salade en aardappelkroketjes.

Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
6 el tomatenketchup
3 el worcestersaus
2 tl mosterd
1 tl Tabasco
1 ½ el donkere basterdsuiker
4 enkele kipfilets

Bereiding
Verhit de olie in een steelpan en fruit de sjalot met de knoflook 3 minuten op een halfhoog vuur. Schep de ketchup, de worcestersaus, de mosterd, de tabasco, de suiker en peper en zout naar smaak erdoor en breng alles op een laag vuur aan de kook.
Wentel de kipfilets door de saus en leg ze in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de saus erover en bak de kip in een voorverwarmde oven (200 graden) in ongeveer 40 minuten helemaal gaar.

Eet smakelijk!

sticky chicken

Share Button

2 reacties op “*Foodblogswap* Sticky chicken!

  1. Lekker weer! Gelijk opgeslagen!

  2. Pingback: Week 26 | Kralalien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation