Bietjes met vijgen, roquefort en witte balsamico!

Als één na laatste gerecht tijdens de kookclub maakte ik als chef deze heerlijke, frisse salade. Merel en ik verzonnen dit in plaats van een kaasplankje. Veel frisser en lichter. Officieel is dit een voorgerecht (uit het Delicious Magazine) en werd er camembert gebruikt, wij vonden het lekkerder met roquefort. Je kan er dus alle kanten mee op.

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de vinaigrette:
30 ml witte balsamicoazijn
40 ml olijfolie

Voor de salade:
20 gram pecannoten
3 bietjes in verschillende kleuren (ik kon alleen rode en gele krijgen)
20 ml witte balsamicoazijn
10 ml olijfolie
1 vijg
80 gram roquefort
rucola
balsamicocrème

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rooster de pecannoten 5-7 minuten op de bakplaat in de oven. Leg elke biet op een stuk aluminiumfolie, verdeel er zout, peper, balsamicoazijn en olijfolie over en vouw de folie losjes dicht. Zet in de oven. Check na een uur de gaarheid door in het middel te prikken. Laat afkoelen en schil ze. Snijd de verschillende kleuren bietjes in verschillende vormen (blokjes, rondjes, partjes). Snijd de vijgen in achten en de roquefort in dunne plakjes.

Klop voor de saus de azijn en de olie met zout en peper tot een gebonden dressing. Doe de bietjes per kleur in aparte bakjes en voeg hier steeds een derde van de dressing toe. Laat even staan.

Maak de borden op door de bietjes, vijgen en kaas mooi op het bord te leggen, leg de rucola er losjes tussen en de pecannoten op de bietjes. Besprenkel met nog wat dressing. Maak af met wat druppels balsamicocrème.

Eet smakelijk!

bietjes vijgen 3

Share Button

2 reacties op “Bietjes met vijgen, roquefort en witte balsamico!

  1. Dat ziet er goed uit!

  2. I needed to thank you for this great read!! I absolutely loved every
    little bit of it. I’ve got you bookmarked to look at new things you post…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation