Mexicaanse couscoussalade

Makkelijker kan niet!! Ik liep om 18.00 uur de supermarkt uit en nog voor 18.30 uur stond deze salade op tafel. Hoe ik aan dit receptje kom? Ik had eigenlijk zin in de ‘macho nacho’s‘ van Marieke. Maar de nachochips en de kaas in het gerecht zijn natuurlijk niet echt gezond. De rest van de ingrediënten zijn wel gezond, daar wilde ik toch wat mee. Al lopend door de supermarkt leek het me een goed idee om een variant met couscous te maken. Dat moet best lekker zijn en ik had nog couscous in huis. Het was heerlijk, lekker fris! Lees hieronder hoe je binnen 10 minuten dit gerecht op tafel zet.

Ingrediënten voor 2 personen (+ restje voor de lunch)
200 gram couscous
1 blikje mais
1 blikje kidneybonen
200 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
1 paprika
1 bakje cherrytomaatjes
1 rode ui
handje fijngesneden peterselie
1 avocado
1 teentje knoflook
peper en zout

Bereiding
Bereid de couscous zoals op de verpakking staat beschreven. Snijd de paprika, ui, tomaatjes en peterselie fijn. Laat de mais en bonen in een vergiet uitlekken en spoel af met water. Meng de gesneden ingrediënten, de bonen, mais en kip door de afgekoelde couscous. Breng op smaak met zout en peper.

Prak de avocado fijn met wat knoflook en peper en zout en serveer op de salade.

Smakelijk!

mexicaanse couscous

Share Button

6 reacties op “Mexicaanse couscoussalade

  1. Wat een goed idee dit, lijkt me erg lekker!
    Waarschijnlijk ook lekker met knoflookgarnaaltjes. En zwarte bonen ipv kidneybonen, die maken het nog Mexicaanser

  2. Ik HOU van avocado/guacamole én van couscous. Ga deze zeker proberen!

  3. Pingback: Week 28 | Kralalien

  4. Klinkt goed!

  5. Nathalie on 30/07/2013 at 19:07 said:

    Net gemaakt, heeeerlijk! Op zeker voor herhaling vatbaar :-)

  6. Pingback: Macho nacho's met gehakt! | De pan van Pien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation