Salade met gegrilde perzik en geitenkaas!

Waarom altijd groente in een maaltijdsalade en geen fruit? Het is zomer, dus tijd voor perziken! En laat je perziken nou heerlijk  kunnen grillen en in een salade kunnen verwerken. De heerlijke zoete smaak van de perziken combineert goed met het zoute van de geitenkaas en de spekjes en het pittige van de rucola. Ook lekker voor bij de BBQ.

Ingrediënten (voor 2 personen)
zakje rucola
2 perziken
125 gram spekjes
100 gram geitenkaas
Walnoten (of andere noten)
olijfolie, peper, zout

Bereiding
Snijd de perziken doormidden, tot aan de pit en draai de 2 helften in tegen gestelde richting zodat ze loslaten. Ik heb de perziken met schil gegrild, als je hier niet van houdt, schil de perzik dan even. Verwarm de grillpan (of BBQ) en besmeer de perzik met een beetje olijfolie. Grill tot er mooie bruine grillstreepjes ontstaan. Leg de rucola op een bord, hierop de perzik, gebrokkelde geitenkaas, uitgebakken spekjes en walnoten. Ik heb de salade alleen op smaak gebracht met peper en olijfolie. Meer heeft deze heerlijke salade niet nodig.

Eet smakelijk!

salade met perzik en geitenkaas

Share Button

5 reacties op “Salade met gegrilde perzik en geitenkaas!

  1. Mmmm lijkt me heerlijk!

  2. Ziet er goed uit. En ik heb hier zowaar alles in huis om het te proberen de komende dagen.

  3. Hmmm heerlijk ik ben gek op fruit in salades!

  4. Ben juist gek op fruit in mijn salades! Perziken, abrikozen, kersen, aardbeien…. Allemaal lekker en het geeft me altijd dat lekkere zomerse gevoel…

  5. Pingback: De pan van Pien » Blog Archive » Risotto met spinazie, spekjes en champignons!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation