Lichte maaltijdsalade met tartaar!

Eigenlijk hoort deze salade helemaal niet met een tartaartje, maar met roquefort en spekjes. Omdat een salade gezond hoort te zijn heeft Daan deze salade omgebouwd. Hij maakte de originele salade vroeger toen hij nog in een eetcafé werkte. Af en toe komen er nog gerechtjes naar boven en maakt hij wat. Zo ook deze salade dus. Goed vullend door de groente, fris door de sla en hartig door het stukje vlees. Je kan er natuurlijk ook een gegrild biefstukje of een stukje vis bij serveren. Of op de originele manier met spekjes en roquefort.

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 prei
1/2 bakje champignons
1/2 courgette
2 tartaartjes
zakje sla melange
tomaatjes
olijfolie, mosterd, peper en zout

Bereiding
Snijd de prei in ringen, de champignons in plakjes en de courgette in blokjes. Bak deze in een beetje olijfolie gaar. Houd apart. Snijd de sla klein en verdeel in een ring over een groot bord. Leg in het midden de gebakken groente. Garneer met wat tomaatjes (of zongedroogde tomaatjes). Maak een sausje van wat olijfolie, mosterd, peper en zout. Bak de tartaartjes om en om, zorg dat hij van binnen nog een beetje rood blijft. Leg op de groente, serveer met de dressing. Eet smakelijk!

lichte maaltijdsalade tartaar

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation