Risotto met spinazie, spekjes en champignons!

Wat is er fijner dan de restjes uit de koelkast opmaken? Dat deed ik afgelopen week en pakte verrassend goed uit. Ik kocht alleen wat champignons. Voor de rest ging er een restje spinazie in van de couscous caprese, ik had nog spekjes over van de salade met gegrilde perzik en geitenkaas en had een tijd geleden een enorme zak risotto gekocht, dus ook daarvan nog genoeg in huis. Je kan veel restjes gebruiken voor een risotto. Bijvoorbeeld courgette, aubergine, paprika enzovoorts. Bak deze even apart aan in wat olijfolie en voeg dit als laatste toe bij de risotto.

Ingrediënten (voor 2 personen)
150 gram risotto
1 liter bouillon
glaasje witte wijn
1 uitje
halve zak spinazie
125 gram spekjes
1 bakje champignons
Parmezaanse kaas
klont boter
rucola
eventueel pijnboompitten

Bereiding
Bereid de basis risotto zoals hij op de verpakking beschreven staat. Bak ondertussen in een koekenpan de spekjes uit. Laat op keukenpapier uitlekken. Bak de champignons in dezelfde koekenpan, voeg de spinazie toe, laat slinken en voeg als laatste de uitgebakken spekjes weer toe. Zet apart. Als de risotto bijna klaar is breng je de rijst op smaak met een klont boter, Parmezaanse kaas, zout en peper. Voeg daarna het spinaziemengsel. Garneer op een bedje van rucola.

Eet smakelijk!

restjes risotto

Share Button

5 reacties op “Risotto met spinazie, spekjes en champignons!

 1. Heerlijk, kan niet anders zeggen!
  Ik ben echt een liefhebber van risotto :)

 2. Ohh heerlijk!!!

 3. Annelies on 16/03/2014 at 20:53 said:

  Oh dat is weer lekker Pien!! Ga ik snel ook een keer maken. Smullen :-)

 4. Henriette on 14/06/2014 at 18:19 said:

  Heb hem vandaag eindelijk gemaakt, stond al een tijdje op mijn pinterest. Hij was echt heerlijk…

 5. Wia Luiken on 06/08/2018 at 15:13 said:

  Maak deze regelmatig…..ze zijn er hier dol op.

  Is erg lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation