Met dit weer wil je niet lang in een warme keuken staan boven het gasfornuis. Liever iets wat koel, snel, licht en gezond is. Probeer dan eens deze heerlijke frisse gazpacho! Een Spaanse koude tomatensoep, met komkommer, paprika en knoflook. Lekker met wat croutons en een broodje. Lees hieronder hoe je in een handomdraai deze koude soep maakt.
Ingrediënten (voor 2 personen)
3 tomaten
1 komkommer
1 gegrilde paprika (uit pot)
200 ml tomaten-groente sap
1 teentje knoflook
1 sjalot
peper, zout, tabasco
croutons (al dan niet zelf gemaakt, stukjes brood bakken in een beetje olijfolie en zout)
Bereiding
Doe alle ingrediënten (gewoon met schil) behalve de croutons in de blender. Laat draaien tot het een mooie soep is. Proef en breng op smaak met peper, zout en tabasco. Serveer met croutons en wat (stok)brood.
Eet smakelijk!
Zalig fris hé! In Spanje ook gegeten, kant en klaar welliswaar, maar echt lekker. Je zou het niet zeggen.
Lekker! De weeksoep op mijn werk is ook gazpacho toevallig!
Ik heb deze week ook geblogd over Gazpacho. Heerlijk met dit weer. Vind je foto trouwens erg artistiek, je staat er zelf ook op