*Foodblogswap* Mango-mineola ijs!

Het is weer foodblogswap tijd! Koken van een andere foodblog. Dit keer van Miss Fromage. Ze houdt van kaas, binnenlandse en buitenlandse. Harde en zachte. Rauwmelkse en gepasteuriseerde. Warm geserveerd of koud. Toen Daan dit hoorde was hij niet blij, hij houdt niet van kaas. Alleen van mozzarella en gesmolten kaas op pizza. ‘Als het maar niet iets met kaas wordt’, werd er geroepen. Gelukkig heeft Miss Fromage niet alleen kaas-recepten op haar blog staan, maar ook heerlijke drankjes, toetjes en andere recepten.

Met dit mooie weer kon ik natuurlijk niet anders dan kiezen voor iets zomers, het werd mango-mineola (Miss Fromage gebruikte sinaasappel) ijs! Heerlijk fris en makkelijk en nog zonder suiker ook. Ijsjes eten zonder zorgen dus! Miss Fromage maakte de ijsjes in vormpjes, ik gebruikte de ijsmachine. Kan allebei! Lees hieronder het recept!

Ingrediënten (voor 6-10 ijsjes of een bak van ongeveer 750 ml)
1 mango (in stukjes)
sap van 3 mineola’s (of 3 sinaasappels)
1 eetlepel honing
2 eetlepels kokosmelk
(Miss Fromage deed er nog 1 theelepel oranjebloesem aroma in)

Bereiding
Pureer alle ingrediënten met de staafmixer of in de keukenmachine. Doe het mengsel in de ijsmachine (of vul de vormpjes met het mengsel en zet in de vriezer tot ze diepgevroren zijn). Lekker met wat kokosrasp en aardbeitjes!

mangoijs

 

Share Button

3 reacties op “*Foodblogswap* Mango-mineola ijs!

  1. Ontzettend leuk om te zien hoe een ander een eigen draai geeft aan jouw recept!
    Mooie presentatie ook. Het ijs combineert vast erg goed met kokos en aardbei :)

  2. Ohh lijkt me heel erg lekker. Ben dol op mango!

  3. Lijkt me heerlijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation