Witte chocoladecrème met Bastognekoek!

Laatst verraste ik mijn allerliefste met een drie-gangen verrassingsdiner. Vooraf maakte ik vitello tonnato in een mooi glas, daarna serveerde ik een heerlijk vispakketje met groente en aardappeltjes en als toetje maakte ik deze fijne, zachte chocoladecrème. Het was eigenlijk een experiment om via eigen recept chocolademousse te maken. Dit mislukte. De smaak was er niet minder om en ik noemde het een crème. Af en toe moet je een beetje creatief zijn! Lees hieronder het erg makkelijke recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)
100 gram witte chocolade
100 ml slagroom
4 Bastognekoeken
rood fruit te garnering

Bereiding
Smelt de witte chocolade au bain marie met de slagroom er al door. Roer tot het een mooie egale massa wordt. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast. Stamp/ sla/ hak/ mix de Bastognekoeken ondertussen fijn tot kruimels en doe deze in een mooi glas. Als het mengsel goed afgekoeld is (minimaal een uur) klop deze dan op vol vermogen met de mixer. Hij zal dus niet echt luchtig worden, maar blijft compact. Een mooie crème dus. Lepel (of als je een spuitzak hebt, nog handiger) de crème op de Bastognekoek. Serveer met wat rood fruit!

Smakelijk!

witte chocoladecreme

Share Button

5 reacties op “Witte chocoladecrème met Bastognekoek!

 1. Saskia Hanneman on 03/08/2013 at 23:29 said:

  Dit heet een ganache, in patisserie termen. Ik gebruik dit voor garnering van mijn taarten i.p.v. fondant of botercrème. Is ook lekker als vulling voor taart. De verhouding is dan wel iets meer slagroom en niet in gelijke hoeveelheid.

 2. Mmmmm goddelijk lijkt me dit!

 3. Dit ziet er echt gewoon heerlijk uit! Ik wil zo een lepel nemen en ten aanval gaan. :-)

 4. Gabriëlla on 23/08/2013 at 18:31 said:

  Superlekker, alleen zakte bij mij de aardbeien door de crème :-)

 5. Richard on 05/10/2013 at 08:33 said:

  Ziet er lekker uit…..doe je het met ongeklopte slagroom of maakt het niet uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation