Italiaans broodje bal!

Daan is gek op gehakt. Ik kan hem dan ook niet meer plezieren met een gerecht waar gehakt in zit. Deze heerlijke broodjes kwam ik tegen in de Delicious. Eigenlijk is het een lunchgerecht en eet je er dan één per persoon. Wij aten het als hoofdgerecht (ieder twee) met een frisse groene salade. De smaak heeft veel weg van een pizzabroodje, heerlijk!

Ingrediënten (voor 4 broodjes)
4 harde broodjes (ik gebruikte die van de Turkse bakker)
500 gram gehakt
2 eetlepels bladpeterselie
25 gram Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook
1 theelepels worcestersaus
1 ei
1 eetlepel olijfolie
1 pakje gezeefde tomaten
100 gram geraspte kaas

Bereiding
Trek het zachte gedeelte van het broodje los. Doe het in de keukenmachine en maal tot fijne broodkruimels. Voeg het gehakt, peterselie, parmezaan, knoflook en worcestersaus toe. Meng, voeg zout, peper naar smaak en het ei toe. Meng tot het mengsel een geheel is. Vorm met vochtige handen 16 gelijke balletjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de gehaktballetjes 6-8 minuten aan alle kanten goudbruin en gaar. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat nog 6-8 minuten koken tot de saus is ingedikt. Verwarm de grill op de hoogste stand. Leg de broodjes in een ovenschaal of bakplaat (met bakpapier). Vul elk broodje met 4 gehaktballetjes en wat tomatensaus. Strooi er wat geraspte kaas over. Zet de Italiaanse broodjes bal onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

Italiaans broodje bal

Share Button

4 reacties op “Italiaans broodje bal!

  1. Wat een leuk en makkelijk recept! Keer wat anders dan sandwiches of een broodje hamburger maken!

  2. Lijkt me erg lekker!

  3. Doet me denken aan Joey uit Friends, die eet ook altijd broodjes gehakt! ;)

  4. Dionne on 13/08/2013 at 11:20 said:

    Volgens mij zou dit thuis ook goed in de smaak vallen. Ga het snel eens proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation