White rocky road!

Op mijn werk maken we één keer in de zoveel tijd allemaal wat lekkers voor de lunch. Het was mooi weer en had geen zin om uren in de keuken te staan, maar wilde iets makkelijks. Ik struinde verschillende foodblogs af en kwam op de foodblog van Sabine, Ohmyfoodness! Daar staan heel wat lekkere (zoete) hapjes op. Ik maakte deze heerlijke witte rocky road (rocky omdat het er rotsachtig uitziet). Je kan eindeloos variëren met melk en pure chocolade, verschillende koekjes, noten en snoepjes. Deze is ook leuk voor een babyshower bijvoorbeeld (probeer voor een jongetje blauwe marshmallows/ spekjes te krijgen).

Ingrediënten:
250 gram witte chocolade
10 grote marshmallows of spekkies
10 – 12 (Maria)biscuitjes
handvol gedroogde cranberry’s (in het schap bij de rozijntjes en bakspullen)

Bereiding:
Knip de marshmallows klein met een schaar. Knip of snijd hierna de cranberry’s klein met een mesje of een schaar. Breek de biscuits in kleine, hapklare stukjes en schep de vulling een beetje door elkaar. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat de chocolade als deze gesmolten is een beetje afkoelen en roer voorzichtig door. Wanneer de chocolade is afgekoeld roer je de vulling door de chocolade. Alle ingrediënten moeten zijn omhuld met een laagje chocolade.

Bekleed een cake- of brownieblik met vershoudfolie. Zorg ervoor dat alle randen zijn bedekt met folie, leg dus horizontaal en verticaal een strook neer. Zo kun je de Rocky Road straks makkelijker inpakken, aandrukken en uit de vorm halen. Schep de vulling in het blik en dek af met het folie. Druk het voorzichtig aan. Zet de Rocky Road minimaal drie uur in de koelkast en snijd in stukjes.

witte rocky road

(Ik was thuis vergeten een foto te maken, deze foto is met mijn telefoon gemaakt en helaas dus minder mooi).

Share Button

8 reacties op “White rocky road!

 1. Sylvia on 13/08/2013 at 20:53 said:

  Die collega’s boffen maar met jou Pien :)

 2. Jolien on 13/08/2013 at 21:34 said:

  Mmmm deze ga ik zeker een keer maken!

 3. Lijkt me erg lekker! Ga het zeker eens maken.

 4. Hoe fijn dat ik dit weekend mijn verjaardag vier, perfecte gelegenheid om dit recept uit te proberen. Het ziet er fantastisch uit!

 5. Ja rocky road…. Dat blijft toch wel echt superlekkker hè… :) in alle combinaties!

 6. Gabriëlla on 23/08/2013 at 18:28 said:

  Heel simpel om te maken en superlekker! Het was een groot succes bij de zoetekauwen op mijn werk.

 7. I truly love your blog.. Excellernt colors & theme.
  Did you create this site yourself? Please reply
  back as I’m wanting to create my very own blog and want to find out where you got this from or just
  what the theme is called. Thank you!

 8. Sara on 01/11/2013 at 15:49 said:

  Een super idee! Ga hem zeker uitproberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation